Uit PCS geplaatst vanwege wangedrag?

brand Paramaribo

… “De familie dacht dat ik het huis wilde laten afbranden, maar het is niet zoals zij dat heeft gezien.” …

De verdachte Vijai P. heeft donderdag geprobeerd kantonrechter Marie Mettendaf ervan te overtuigen dat in tegenstelling tot wat familie verklaart, hij zijn ouderlijk huis niet in brand wilde steken. Hij zou slechts een joint hebben willen roken.
[quads id=1]
“Meester ik weet precies wat ik zeg. Het is mijn huis en dat zou ik nooit doen. Hoe kan ik in brand steken wat van mij is? Wie gaat mij dan opvangen? “De familie dacht dat ik het huis wilde laten afbranden, maar het is niet zoals zij dat heeft gezien.” Overigens had Vijai P. daar niet eens mogen zijn, omdat hij een straatverbod heeft door eerdere problemen met onder andere zijn moeder.

Dat hij daar toch was schrijft hij toe aan het feit dat hij nergens anders terecht kon, nadat het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), waar hij voor behandeling was opgenomen, hem buiten had gezet wegens wangedrag. Hij was naar zijn ouderlijke woning gegaan om eten te vragen, maar dat werd hem geweigerd. Volgens getuigen zou hij daardoor boos zijn geworden.

Officier van Justitie Reshma Rathipal vroeg Vijai P. of hij er zeker van is dat hij geen brand wilde stichten. “De getuigen hebben gezegd dat ze jou met een stuk krant en een aansteker hebben gezien, dat je tekeerging om dat het eten je was geweigerd en dat je het huis in brand wilde steken.”
[quads id=1]
De verdachte verklaarde dat hij de krant wilde gebruiken als papier voor een sigaar. Hij ontkent niet dat hij tekeerging en tegen een raam van het huis heeft geslagen met een stuk hout. Advocaat Shefani Amirkhan die door de rechter van staatswege is toegewezen aan de verdachte, houdt op 9 november pleidooi.
Bron: DWT
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.