Trend: cremeren in een snelkookpan met chemicaliën?

Het wordt ook wel groene crematie genoemd: het oplossen van het lichaam in een oplossing van water en kaliumhydroxide.

Jarenlang werden de meeste mensen die een uitvaart organiseren met een eenvoudige keuze geconfronteerd – begrafenis of crematie? Maar in delen van de VS en Canada is er nu dus een derde optie beschikbaar.

Kosten en milieu

Crematie in het algemeen is meestal betaalbaarder dan een dure kist en wordt steeds meer populaire keuze. Maar crematie door middel van verbranding heeft ook een milieu impact. Om een enkel lichaam te verbranden, produceert een crematorium voldoende energie om een huis in de winter voor een week lang te verwarmen of van airco te voorzien. Groene crematie, ook wel water crematie genoemd, is vriendelijker voor het milieu.

Snelkookpan met chemicaliën

Het lichaam wordt geplaatst in een soort van snelkookpan met een mengsel van water en loog, en verwarmd tot een temperatuur van ongeveer 160 °C zonder te koken. In plaats daarvan wordt het lichaam effectief afgebroken in chemische componenten. Dit duurt ongeveer vier tot zes uur. Nadat het lichaam is opgelost, worden de overgebleven botten vermalen en samen met niet organische delen teruggekeerd naar de familie, net zoals de bij een “normale” crematie”.

Check deze video:

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.