12-jarige Fernando Moerawali: ‘Help me!!! Ik ga dood gaan!!!’

Op het erf van het door brand getroffen huis staat een politieauto met manschappen die toezien op de veiligheid. De voorzijde van het erf is met roodwit lint afgebakend. De muren van het huis en het dak hangen er verlaten en verbrand bij. Dit is het beeld van de verwoesting die de brand donderdag in de vroeg ochtend aan de Boerbuitenweg achterliet.
[quads id=1]
De familie bij wie het noodlot toesloeg is op het moment van het vraaggesprek niet daar aanwezig. “Toen ik voor het raam van het huis stond riep de twaalfjarige Fernando Moerawali nog: help me!!! Ik ga dood gaan!!!. Ik probeerde het houten traliewerk van het raam kapot te slaan. Ik keerde terug om een vierduimsteen te halen om het traliewerk te breken. Toen het eindelijk lukte was de jongen al verkoold”, zegt een ontroerde 45-jarige buurman.

Buurtbewoners zijn geëmotioneerd en aangeslagen door de dood van twee kinderen bij een woningbrand gisterochtend iets na drie uur: Fernando en de zesjarige David Gian. “Je weet dat de persoon dood kan gaan en doet je best om hem eruit te halen maar het lukt niet. Einde van de rit is dat de persoon is verkoold. Weet je hoe dat aanvoelt…?!”, beschrijft de buurman de situatie op dat moment.
[quads id=1]
Door de houten spijlen die waren vastgemaakt met schroefbouten was het voor de buren onmogelijk binnen te dringen. De zestienjarige Furgel die op de een of andere manier kans heeft gezien uit de brandende woning te vluchten rende de straat op en sloeg alarm. De buren die op zijn gillen waren afgekomen konden de andere twee jongens niet redden vanwege de beveiliging.

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/10/26/video-6-jarige-david-en-12-jarige-fernando-vanmorgen-omgekomen-brand/

https://www.familienieuws.com/2017/10/26/videoostwee-kindjes-overleden-brand-aan-boerbuitenweg/

Bron: DWT

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.