“Mi beng smeri langa teng k’ba dat a vrouw beng waka gi mi”

politie Suriname

…Volgens de veroordeelde loopt de vrouw vaker voor hem uit. Deze keer was een Nederlandse man degene met wij zij ‘iets’ had….

Henk Bhattoe is donderdag schuldig bevonden aan het mishandelen van zijn partner. Kantonrechter Robert Praag veroordeelde Bhattoe tot een celstraf van 18 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk.
[quads id=1]
Daarnaast mag de veroordeelde voor 18 maanden niet in een straal van 200 meters bij de woning van het slachtoffer komen, terwijl hij tijdens zijn detentie zal worden begeleid door de Forensische Maatschappelijke Zorg (FMZ). Het strafbaar feit speelde zich af op 6 juni. Volgens verklaringen van de dochter van het slachtoffer heeft de vader haar moeder uit woede bij een winkel vuistslagen en schoppen toegebracht.

De veroordeelde geeft de handelingen toe, maar gaf aan uit emoties geen controle te hebben gehad. Zowel de zoon van Bhattoe als hij zelf geeft aan dat het slachtoffer, dat overigens met een andere man is getrouwd, vaker ruzie krijgt met de verdachte. Hierdoor is zij ook vaker door Bhattoe mishandeld. Volgens de veroordeelde loopt de vrouw vaker voor hem uit.

Deze keer was een Nederlandse man degene met wij zij ‘iets’ had. “Mi beng smeri langa teng k’ba dat a vrouw beng waka gi mi”, zei hij aan de rechter. Die bewuste dag zou zij hem telefonisch hebben vernederd en uitgemaakt hebben voor PCS-patiënt. Hij ontkent echter met een mes achter het slachtoffer te hebben gerend.
[quads id=1]
De zoon van de veroordeelde vertelde aan de rechter dat hij vaker bemiddeld heeft tussen de vader en moeder en geadviseerd heeft uit elkaar te gaan, wanneer zij gevoelens hebben voor anderen. Desondanks blijken de twee aan te geven met elkaar te willen blijven. Op een gegeven moment sliepen de twee zelfs in een voertuig van Bhattoe, omdat de verhuurder van de woning van de moeder Bhattoe niet in de woning wilde hebben.

Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.