Video – De ruim 2,6 miljoen euro van ‘nagellak Tijn’ wordt goed besteed

…Het doodzieke jongetje uit Hapert veroverde vorig jaar de harten van heel Nederland met zijn nagellakactie voor Serious Request. Het jongetje overleed in juli….

Een van de klinieken in Ivoorkust die is geholpen met het geld van de 3FM-actie Serious Request is postuum opgedragen aan Tijn Kolsteren. Op de pui van de Langba-kliniek prijkt een groot portret van het jongetje dat in december het symbool van de actie werd.
[quads id=1]
Het doodzieke jongetje uit Hapert veroverde vorig jaar de harten van heel Nederland met zijn nagellakactie voor Serious Request.

De 6-jarige Tijn werd eind 2016 “de held” van de radiozender toen hij naar het Glazen Huis ging en daar aanbood van iedereen die geld doneerde de nagels te lakken. Vele tientallen bekende Nederlanders en politici sloten zich bij de actie van Tijn aan door hun nagels te lakken en geld te doneren.

In totaal haalde Tijn met zijn initiatief ruim 2,6 miljoen euro op. Om hem te bedanken voor zijn inspanningen werd onder meer al een planetoïde naar hem vernoemd. Ook werd Tijn gezegend door paus Franciscus.
[quads id=1]
Het jongetje overleed in juli aan de gevolgen van terminale hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks in Nederland bij vijftien tot twintig kinderen wordt vastgesteld.
Bekijk hier een prachtige video over Tijn:

Bron: Nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.