37-jarige man overleden na schot met jachtgeweer

…Hij besloot het jachtgeweer nog een dag te laten. Maandag morgen trof hij het levenloos lichaam van Abel aan en sloeg hij alarm….

De 37-jarige Abel Petrusi is op maandag 23 oktober dood aangetroffen aan de rijweg naar Posugrunu, in het district Sipaliwini. De informatie over het levenloze lichaam dat was aangetroffen, is vanwege het ontbreken van communicatie mogelijkheden, in de middaguren doorgespeeld aan de politie.
[quads id=1]
Tijdens het onderzoek is de 37-jarige verdachte Joris, P. aangehouden. Volgens verklaring van de verdachte heeft hij in het weekend een val, in de vorm van de zogenoemde setigon, opgezet op het looppad van een tapir. Joris deed op zaterdag de plek aan en merkte op dat hij nog geen vangst had. Hij besloot het jachtgeweer nog een dag te laten. Maandag morgen trof hij het levenloos lichaam van Abel aan en sloeg hij alarm.

Het ontzielde lichaam van Abel is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in beslag genomen.

Uit het verdere onderzoek is komen vast te staan dat het slachtoffer Abel door een broer in het gebied is afgezet om te gaan jagen. Vermoedelijk is hij het pad opgegaan van de setigon met het voor hem noodlottige gevolg. Een setigon is een gespannen jachtgeweer dat door derden ergens wordt geplaatst voor het jagen op wild.

De verdachte Joris is aangehouden en ingesloten voor onder andere het illegaal in bezit hebben van het jachtgeweer.
[quads id=1]
Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van regio Midden.
Bron: KPS
Foto binnengekomen via Facebook

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.