Update Snoepzakdrama: Moeder biedt leerkracht haar excuses aan

…gevolgd door een vechtpartij. Een andere leerkracht kwam ertussen om partijen uit elkaar te halen. Zij kreeg een keiharde slag met een stoel op haar hoofd. Beide leerkrachten zijn verwezen naar een arts…

Eerder deze week publiceerde DBS dit bericht:

‘Ouder mishandelt leerkrachten om snoepzakje
De politie van Wanica kreeg vrijdagmorgen omstreeks 08.00 uur een melding van een vechtpartij op een school aan de Fajalobilaan.
[quads id=1]
Ter plaatste aangekomen vernam de sterke arm dat een ouder twee leerkrachten heeft mishandeld. Uit het onderzoek blijkt dat de moeder van de kleuter op die bewuste morgen met haar dochter naar school is geweest om rekenschap te vragen aan de kleuterjuf waarom haar dochter geen snoepzak heeft gehad. Dit mondde uit in een woordenwisseling gevolgd door een vechtpartij. Een andere leerkracht kwam ertussen om partijen uit elkaar te halen. Zij kreeg een keiharde slag met een stoel op haar hoofd. Beide leerkrachten zijn verwezen naar een arts voor medische hulp. De politie zal na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie bepalen of de agressieve moeder al dan niet in verzekering wordt gesteld.’

Vandaag publiceerden zij een update:
Moeder biedt excuses aan leerkracht in snoepzak-drama
[quads id=1]
De moeder van de kleuter die afgelopen vrijdag een leerkracht op school had mishandeld heeft dezelfde dag haar verontschuldigingen aangeboden. Zij betuigde spijt te hebben tegenover de leerkracht. Op die bewuste vrijdag kreeg de politie van het ressort een melding van een mishandeling op een school aan de Fajalobilaan.

Ter plaatse aangekomen werd de kleuterjuf aangetroffen die verklaarde dat zij door een ouder was mishandeld. De politie is toen thuis bij de moeder geweest. Beide partijen werden overgebracht naar het politiebureau. De verdachte heeft terstond haar verontschuldigingen aangeboden en betuigde spijt van het gebeurde. De leerkracht accepteerde haar excuses en trok de zaak in.

Voorbeeldfoto

Zij wenste geen strafrechtelijke vervolging voor de ouder. Bovendien heeft de leerkracht geen ernstige letsels opgelopen. Nadat partijen overeen zijn gekomen heeft de politie na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie beide personen heengezonden.

Het motief achter deze mishandeling is een snoepzak. De kleuter vertelde aan haar moeder dat de schooljuf haar geen snoepzak had gegeven vanwege haar koppigheid. De moeder is op die bewuste ochtend naar de school geweest en heeft de hoofdkleuterleidster hieromtrent gesproken.
[quads id=1]
Na het gesprek wendde de moeder zich naar de kleuterjuf om haar rekenschap te vragen. Op dat moment was de kleuterjuf in gesprek met een andere ouder. De moeder kreeg de indruk dat zij werd afgesnauwd of genegeerd. Het zaakje is toen geëscaleerd, gevolgd door een vechtpartij. Na de mishandeling is de moeder huiswaarts vertrokken.

Volgens de leerkracht zou zij het meisje de snoepzak geven wanneer zij zich weer correct zou gedragen. Zij had nimmer het idee dat deze zaak een andere wending zou krijgen. Volgens de moeder kreeg zij de indruk dat de juf haar dochter op school pestte. Na een goed gesprek hebben partijen weer vrede met elkaar gesloten.
Geschreven door: Saskia Bandhan
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.