Terreurverdachten nog steeds in de gevangenis

broers Paramaribo

…Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van terroristische activiteiten. Voorarrest met nog eens dertig dagen te verlengen…

Raadsman Raoul Lobo tast in het duister over de beslissing van de rechter-commissaris (rc) eind vorige week om het voorarrest van R.A. en N.I. met nog eens dertig dagen te verlengen.
[quads id=1]
Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van terroristische activiteiten. De advocaat zegt dat hij de beslissing van de rc niet kan beoordelen omdat het dossier niet af is.

“Wij tasten zeker voor 80 procent in het duister. Ik kan helemaal geen conclusie trekken of een mening geven, omdat ik niet precies weet wat er in staat.” Het gerechtelijk vooronderzoek in de zaak is wel in volle gang. De verdediging beschikt alleen over de processen-verbaal. Het Openbaar Ministerie heeft al getuigen gehoord, maar er blijken nog meer mensen te moeten worden gehoord. Lobo zegt dat met de rc is afgesproken dat er geen informatie verschaft zal worden over het getuigenverhoor.

De verdachten blijven ontkennen dat zij bezig waren met voorbereidingen om een aanslag te plegen op de Amerikaanse ambassadeur in Suriname. Ook ontkennen zij betrokkenheid bij een terroristische organisatie. Bij een huiszoeking is er geen belastend materiaal tegen het tweetal gevonden.
[quads id=1]
Het ministerie van Justitie en Politie heeft een bericht tegengesproken dat de ambassadeur het doelwit zou zijn. Daarbij is de gemeenschap opgeroepen om alle speculaties achterwege te laten die zouden kunnen zorgen voor onrust in de samenleving. De twee verdachten in de zaak zijn Nederlandse mannen van Surinaamse afkomst. Opmerkelijk is dat er weinig informatie wordt verschaft over andere aanhoudingen in deze zaak, terwijl er na de aanhouding van R.A. en N.I. wel door de politie was gesproken van meerdere arrestaties.
Gerelateerde berichten:

Dit zijn de terreur verdachten: 31-jarige Nasser en de 35-jarige Raoul.

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.