Wanneer gaan sommige buschauffeurs verantwoordelijk rijden?

… De chauffeurs barricaderen de weg soms wel een halfuur om op scholieren te wachten en spelen dan luide muziek tot ergernis van anderen die vaak ook bedreigd worden….

“Als het aan mij ligt, mogen de vergunningen ingetrokken worden”, reageert de voorzitter van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), John Mahadewsing. Hoewel er veel waarschuwingen door de autoriteiten gegeven zijn en steeds meer buschauffeurs op de route Paramaribo-Lelydorp beboet worden, lijkt er geen einde te komen aan het onverantwoordelijke rijgedrag van een aantal bestuurders.
[quads id=1]
De PLO-voorzitter zit met de handen in het haar nu hij recentelijk weer klachten heeft gehad over het rijgedrag van sommige chauffeurs. “Ze luisteren niet. Je praat nu met hen en later op de dag doen ze precies hetzelfde”, verzucht hij. “Meer dan praten met de bus-eigenaren en autoriteiten om strenger op te treden kan de bushoudersorganisatie niet doen.” De PLO is niet bevoegd om maatregelen te treffen die een einde kunnen maken aan het afkeurenswaardige rijgedrag.

Er komen ook berichten binnen bij de PLO over kwaadwillige buschauffeurs die buiten hun route om naar de Noordpoolweg gaan en daar weggebruikers en bewoners terroriseren. De chauffeurs barricaderen de weg soms wel een halfuur om op scholieren te wachten en spelen dan luide muziek tot ergernis van anderen die vaak ook bedreigd worden.

De politie heeft beloofd hard op te treden tegen deze buschauffeurs. De ministeries van Openbare Werken, Communicatie en Transport en van Justitie en Politie moeten harder optreden volgens de PLO-voorzitter. De commissie binnen de PLO die aandacht besteedt aan dit probleem heeft gedaan wat ze kan en wacht op ondersteuning van andere organisaties.
[quads id=1]
Mahadewsing zegt dat de licentie van enkele buschauffeurs die steeds regels overtreden is ingetrokken. “Het zijn jongemannen die een soort hosselmentaliteit erop nahouden. Zij moeten gewezen worden op hun gedrag anders leren zij het niet af. Je moet je aan de regels houden en niet met eigen regels komen. Dat moet duidelijk worden.”
Bekijk hier een filmpje van een paar jaar geleden met een extreem voorbeeld van onverantwoordelijk rijgedrag van een buschauffeur:

Bron: DWT
Voorbeeldfoto bus in de goot**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.