Video – Enorme rattenplaag in Amsterdam

Gezellige boel in de Nederlandse hoofdstad. Ratten zo groot als katten. En dit is al een hele poos gaande. Vies hoor. Het enorme ongedierte loopt daar door de tuinen en over de straten.

Afgelopen jaar zijn er meer dan 2500 meldingen van rattenoverlast binnengekomen bij de Amsterdamse GGD. Een flinke stijging ten opzichte van een jaar eerder.
[quads id=1]
In 2015 werden er nog 2270 ratten gemeld en in 2014 waren dat er nog eens 300 minder. Volgens loco-burgemeester Kajsa Ollongren betekent de toename van het aantal meldingen niet dat er ook meer ratten in de stad zijn. Zo is het makkelijker geworden om rattenoverlast te melden.

De PvdA had vragen gesteld, omdat de partij het idee heeft dat er steeds meer ratten gespot worden in de stad. Dat zou komen door bezuinigingen bij de stadsreiniging terwijl de drukte toeneemt. Volgens de PvdA is Amsterdam ‘steeds viezer’ en een rattenplaag noemen de sociaaldemocraten ‘een brevet van onvermogen van het schoonhouden van de stad’.

Maar Ollongren ziet zelf geen toename van het aantal ratten. Ze zegt dat er mogelijk lokale excessen zijn en dat er sprake kan zijn van subjectieve overlast. Wel zijn er volgens de loco-burgemeester maatregelen ingevoerd om de stad schoner te maken.
[quads id=1]
Bekijk hier een filmpje over de enorme rattenplaag in de Bijlmer:

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.