Anoniem – Ik ben niet door mijn moeder, maar door mijn vader opgevoed

…Toen ik geboren werd heeft mijn vader zijn moeder aangeboden om ons als gezin in huis te nemen. Mijn moeder mocht niet van haar ouders. Maar ik mocht wel, waarschijnlijk omdat wij ‘anders’ zijn. …

Lieve FamilieNieuws,

Ik ben Clara en ik ben opgevoed door mijn vader. Als enigst kind. Hij heeft nooit andere kinderen gekregen. Wel vriendinnen. Heel veel vriendinnen trouwens maar mijn vader heeft altijd alleen met mij gewoond. In het begin samen bij zijn ouders en later alleen. Ik heb een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder.
[quads id=1]
Ik ben dus helemaal Surinaams opgevoed. Door een goede vader. Ik zeg dit omdat ik altijd hoor dat Surinaamse vaders niet goed zijn. Nou de mijne wel hoor. Ik zou deze brief eigenlijk schrijven met onze namen maar heb achteraf besloten om het toch maar niet te doen. Maar hetzelfde verhaal vertel ik altijd aan al mijn vrienden.

Ik wil mijn Surinaamse supervader in het zonnetje zetten. Ik ben van de zomer 21 jaar geworden en ben afgestudeerd aan de HBO allemaal zonder hulp van een moeder maar met heel veel hulp van een liefdevolle vader. Mijn vader heet Henk. Hij heeft me nooit in de steek gelaten zoals mijn moeder. Hij heeft ook nooit slecht gesproken over mijn moeder. Juist probeerde hij toen ik een jaartje of 16 was mij in contact te brengen met mijn moeder. Ik ben haar oudste kind. Ze was pas 15 toen ze mij kreeg. Mijn vader was 17 jaar. Veel te jong natuurlijk. Helaas is dat contact verwatert en spreken we elkaar alleen op verjaardagen. Die band is er gewoon niet. Dat is niet jammer want ik heb het nooit gekend. Voor vrouwelijke issues ga ik altijd naar mijn oma. Die is ook nog vrij jong.

Toen ik geboren werd heeft mijn vader zijn moeder aangeboden om ons als gezin in huis te nemen. Mijn moeder mocht niet van haar ouders. Maar ik mocht wel, waarschijnlijk omdat wij ‘anders’ zijn. Maar dat is verder eigenlijk niet zo belangrijk. Maar ik ben blij dat mijn oma voor mij heeft kunnen zorgen. Mijn tante is mijn grote zus! Mijn allerbeste vriendin.
[quads id=1]
De reden dat ik schrijf is om aan te geven dat ik een fantastische vader heb en dat ik dankzij hem en mijn fantastische oma vandaag zelfstandig ben. Ik heb ook echt wel klappen en ruzies gehad. Toch heb ik een hele leuke, goede en zorgeloze opvoeding gehad. En ik vind het soms jammer dat ik me mezelf en mijn vader moet verdedigen. Veel mensen kijken negatief naar een Surinaamse alleenstaande vader. Dat is wel lastig. Die vooroordelen zijn soms echt heel erg. Mijn vader boeit het niet. Hij kijkt niet naar mensen. Maar zelf vind ik het wel lastig. Ik weet dat het me niets zou moeten doen. Maar ik vind dat mijn vader dat schouderklopje verdient. Veel mensen vinden mijn moeder zielig, maar dit is haar eigen keus geweest. Ze heeft jaren de kans gehad om het terug te draaien. Ze wist zelf ook natuurlijk dat mijn vader het goed deed. Beter dan zij of iemand anders zou kunnen.

Oja, er is wel 1 nadeel aan mijn vader. Hij zal nooit een vriendje goed genoeg vinden. Dit zeg ik stiekem als een geintje, maar het is wel waar. Hij is zo beschermend. Die Henkie. Maar ik hou van hem. Hij is mijn alles! Dus bij deze wil ik alle vooroordelen van tafel vegen en zeggen: Surinaamse vaders zijn de beste. Ik hoop dat jullie mijn bericht gaan plaatsen want dan kan ik het aan mijn vader laten lezen. Ik ben ook benieuwd naar de reacties. Het zou leuk zijn als meer mensen iets positiefs over hun vader konden schrijven, want ik weet zeker dat ik niet de enige ben met een toffe (Surinaamse) papa. Groetjes van Clara.
Gerelateerde berichten:
[quads id=1]

 

Anoniem: Ik hou niet van mijn oudste kind

Anoniem: Ik ben opzoek naar mijn vader

 

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.