Video – Ranomi Kromowidjojo haalt nieuw record

Ranomi Kromowidjojo heeft vrijdag bij de Swim Cup in Amsterdam opnieuw het Nederlands record op de 50 meter vlinderslag op de kortebaan verbeterd. De 27-jarige Groningse tikte aan in 24,53.

Dat was één honderdste van een seconde sneller dan de tijd waarmee ze in augustus tijdens de wereldbekerwedstrijden in Eindhoven rivale Sarah Sjöström klopte en eveneens een nationaal record neerzette.
[quads id=1]
‘Kromo’ was in Amsterdam ruim sneller dan de rest van het veld. Maaike de Waard werd tweede in 25,51. De Waard was met 58,53 wel de snelste op de 100 meter rugslag.

Arno Kamminga verbeterde met 2.04,35 zijn eigen record op de 200 meter schoolslag. Zijn vorige tijd van 2.04,74 had hij in augustus in Eindhoven gezwommen. Marrit Steenbergen voldeed met haar tijd van 59,53 op de 100 meter wisselslag aan de EK-limiet.

Femke Heemskerk was de snelste op de 200 meter vrije slag. De 30-jarige zwemster bleef met 1.52,42 iets minder dan een seconde boven haar eigen nationale record. Ben Schwietert was met 1.44,33 de beste op de 200 vrije slag.
[quads id=1]
De Surinaamse zwemster Ranomi staat samen met 74 andere Surinamers in het boek Suriname Beken(d)t

Een week geleden gaf de knappe zwemster al door dat ze door zou gaan met zwemmen. Bekijk de video hieronder daarover:

Door: ANP/NU.nl

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.