Anoniem: Ik ben misbruikt door mijn moeder haar broertje

….iedereen kijkt tegen hem op. Hij heeft mijn moeder ook veel geholpen, met geld en met oppassen op mij terwijl ze aan het werk ging…..

Lieve mensen in Suriname. Ik ben Angel en ik woon al sinds mijn 21ste in Nederland. Ik ben nu 35 jaar en ik sta op het punt om in het huwelijk te treden met mijn liefde Jamal. Die ken ik nu ongeveer 5 jaar. Hij is mijn eerste echte vriendje.
[quads id=1]
Niet helemaal want ik was geen maagd toen ik hem ontmoette. Ik ben op mijn 11de misbruikt door mijn oom. De broer van mijn moeder. Ik denk dat het door is gegaan totaal mijn 14de. Toen gingen we wonen bij de nieuwe vriend van mijn moeder. De man die ik als mijn vader beschouw. Hij is de vader van mijn jongere broertjes.

Ik schrijf jullie omdat ik pas geleden de stoutste schoenen heb aan getrokken en mijn moeder heb verteld wat haar broer mij heeft aangedaan. Haar reactie viel me heel erg tegen. Ik nam haar mee uiteten. Ik weet dat ze zelf heel hecht is met haar familie. Dus ik ging ervan uit dat ze geen idee had wat er al die jaren speelde toen we bij haar moeder en broer in huis woonden.

Mijn moeder reageerde heel koud en gevoelloos. Een kant die ik helemaal niet van haar ken. Ik ken mijn moeder als een hele lieve vrouw die altijd voor ons heeft klaargestaan. Ze heeft altijd hard gewerkt. Totdat mijn stiefvader in haar leven kwam. Toen kon ze het een beetje rustiger aandoen. Hij nodigende ons tweetjes uit om bij hem in Nederland te gaan wonen. Ik was meteen verlost van mijn oom. Gelukkig want het viel helemaal niet mee om met zo een geheim te lopen.

Soms gaf ik mezelf de schuld, ik had gelijk iets moeten zeggen maar ik was bang dat we dan niet meer welkom waren in huis. Mijn oom is een statige man. Iedereen kent hem en iedereen kijkt tegen hem op. Hij heeft mijn moeder ook veel geholpen, met geld en met oppassen op mij terwijl ze aan het werk ging.
[quads id=1]
Door mijn vriend, aan wie ik het voor het eerst vertelde, weet ik nu dat het niet door mij komt. Mijn oom is een zieke en nare man. Door met geld te smijten wist hij iedereen om zijn vinger te winden. Hij gaf mij ook geld, zodat ik mijn mond hield. Wat was ik stom om hem in bescherming te nemen. Jamal heeft me ook overgehaald om het tegen mijn moeder te zeggen.

Ik ben nu 35 jaar, maar ben toch helemaal kapot van de reactie van mijn moeder. Het blijkt dat ze het al die tijd wist en haar antwoord naar mij was: Haal geen oude koeien uit de sloot. Ik ben echt heel erg teleurgesteld. Ik ben boos en heel erg verdrietig. Alsof al die pijn van toen, nu naar voren komt.

Mijn oma leeft nog en ik heb haar gezegd dat ik mijn oom en oma wil confronteren in Suriname. Het ergste wat ze me toen zei was: ik ontken alles, dus betrek mij er niet in. Je baat zomaar voor problemen zorgen. Ik ga voor problemen zorgen? Is dat echt zo lezers? Ik ben heel erg confused. Ik wil niet alleen boeten voor iets wat hij heeft gedaan. Ik was pas 11 jaar. Misschien was ik oud genoeg om hem tegen te houden of om hem te vermoorden, maar dat heb ik niet gedaan en daar heb ik spijt van.

Ik zie hem op Facebook. Hij leeft, hij geniet. Maar hij is een bedrieger. Misschien doet hij het met zoveel andere jonge meisjes. Wat kan ik doen om hem te stoppen. Ik heb echt jullie hulp nodig. Zal de politie in Suriname me steunen of heeft dat geen zin? Hij moet. Keten, al moet ik zelf de gevangenis in en mijn leven met Jamal vergeten. Maar nu trouwen zonder iets te doen lukt me gewoon niet. Snappen jullie dat?
[quads id=1]
Gerelateerde berichten:

Anoniem: Hij wil scheiden omdat ik ben misbruikt door mijn opa

Anoniem: Mijn vader heeft mij misbruikt

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.