Video – Deel universiteit gesloten: Instortingsgevaar!

…eenzelfde soort vloerconstructie gebruikt als in de parkeergarage bij Eindhoven Airport. Nadat die garage in mei gedeeltelijk was ingestort, …

De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft donderdagavond per direct een gebouw gesloten wegens instortingsgevaar.

Het Polak-gebouw werd ontruimd en gesloten omdat een mogelijk onveilige vloerconstructie is gebruikt, meldt de universiteit op haar website.
[quads id=1]
In het universiteitsgebouw is eenzelfde soort vloerconstructie gebruikt als in de parkeergarage bij Eindhoven Airport. Nadat die garage in mei gedeeltelijk was ingestort, werd ook op andere locaties in Nederland de veiligheid van betonnen vloeren onderzocht. Uit een onafhankelijk onderzoek bleek donderdag dat de veiligheid van de vloerconstructie in het Polak-gebouw niet gegarandeerd kon worden.

Daarop besloot het universiteitsbestuur het gebouw uit voorzorg te ontruimen en te sluiten tot duidelijk is hoe het weer veilig kan worden gebruikt. In het Polak-gebouw zijn onder meer 850 studieplekken, collegezalen en winkels gevestigd.
[quads id=1]
Alle andere gebouwen op de campus zijn veilig verklaard.
Bekijk hier de video erover: