Uitbetaling kinderbijslag niet mogelijk door mogelijke diefstal

kinderbijslag Suriname

De uitbetaling van kinderbijslag (AKB) voor 2016 is vertraagd omdat geld hiervoor bestemd, verduisterd is. De malversatie heeft in 2014 of 2015 plaatsgevonden. “We zullen deze zaak indienen bij de procureur-generaal voor onderzoek”, zei minister Christine Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvestiging (Sozavo) woensdag tegen de journalisten in het NII-gebouw.

Uitbetaling kinderbijslag archieffoto

De onregelmatigheden heeft ze maandag geconstateerd.  De bewindsvrouw wil niet zeggen hoe groot het verduisterde bedrag is. “Er is toen een gat ontstaan en er steeds geschoven met geld om het te dichten. En we zijn nu hiermee geconfronteerd”, zegt Polak.  Dat heeft nu geleid dat Sozavo de bewoners van drie resterende ressorten niet tijdig kan betalen. Het gaat om Leiding, Koewarasan en Welgelegen.

De minister garandeert dat de bewoners van deze ressorten binnen een of twee weken de kinderbijslag zullen ontvangen. Ze gaat hierover praten met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. “De mensen hebben het geld nodig en we kunnen ze zeggen dat onregelmatigheden zijn gebeurd”, zei Polak.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.