Video – Weet Sigi Lens waar de miljoenen van Royston Drenthe zijn?

…,,Het is een leugen dat wij Drenthe bestolen hebben”, zegt de zaakwaarnemer die vroeger ook spelers als Patrick Kluivert, Edgar Davids en Winston Bogarde onder zijn hoede had…

‘Zo sneaky!’De wereld van zaakwaarnemers en managers in het voetbal belicht vermoedelijk niet de fraaiste kant van de mensheid. Royston Drenthe zegt daarover mee te kunnen praten.

In februari van dit jaar stopte hij officieel met voetballen. Royston Drenthe beleefde geen lol meer aan het spelletje. Niet gek ook, wanneer je als voormalig supertalent je dagen moet slijten bij clubs als Kayseri Erciyesspor (Turkije) en Baniyas SC (Verenigde Arabische Emiraten). Dan wordt het misschien inderdaad tijd om een andere invulling van je leven te zoeken. Drenthe, dertig jaar oud nu, besloot zich in de muziekwereld te storten. Hij werd rapper.

De mondiale hits komen sindsdien niet in grote getalen uit zijn pen gestroomd. Daar was het hem wellicht ook niet om te doen, maar toch is Drenthe vorige week teruggekeerd in de voetballerij. Feyenoord geeft de oud-speler een kans als stagiair in de jeugdopleiding.
Doofpot

Voor het geld zal hij niet op zoek zijn gegaan naar werk. Drenthe heeft er in zijn loopbaan voor gezorgd dat hij bij clubs tekende die hem een prima salaris konden bieden. Toch knaagt er iets. In het blad Quote doet de Rotterdammer een boekje open: ,,Ik heb het lang in de doofpot gehouden, maar het achtervolgt me.”

Drenthe zegt namelijk nog voor miljoenen aan gages te missen uit zijn tijd bij Real Madrid, de club die hem in 2007 overnam van Feyenoord. De linksback zette destijds niets op papier met zijn zaakwaarnemer Sigi Lens. ,,Alles was op basis van vertrouwen”, aldus Drenthe ,,Ik wist alleen dat ik in mijn eerste seizoen €1,8 miljoen ging verdienen, verder niks. Vanaf toen had hij alles in de hand, zó sneaky!”

Overigens herkent Sigi Lens, oom van international Jeremain, zich totaal niet in de beschuldigingen. ,,Het is een leugen dat wij Drenthe bestolen hebben”, zegt de zaakwaarnemer die vroeger ook spelers als Patrick Kluivert, Edgar Davids en Winston Bogarde onder zijn hoede had. ,,Carrières gaan niet stuk op het veld, maar daarbuiten. Ik merkte dat er twee Roystons waren: een die voor je zat en heel beleefd was en een die we niet zagen, die gedoe kreeg met trainers en zaken buiten het veld.”

Een hoop onvriendelijkheden over en weer dus. De wereld van zaakwaarnemers belicht immers niet de fraaiste kant van de mensheid.
Wist je dat er 3 november een boek uitkomt van de voetballer? Bekijk onderstaande video voor meer informatie:

Eerdere berichten:

Video: Royston Drenthe stopt met voetballen

 

Bron: Bron: AD
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.