Video – Kom uit de kast!! Of blijf liever er in?

…Hij reageert vanuit het Platform voor lesbiennes, gays, biseksuelen en transgenders (LGBT) op een filmpje dat recent op Facebook is opgedoken waar twee mannen intiem met elkaar bezig zijn …

“Mensen hun intiem leven is hun eigen leven. Het is voor hen moeilijk om uit de kast te komen en daarom blijven ze het verborgen houden. Er zijn mensen die niet durven uit te komen voor hun  geaardheid”, zegt Raoul Franker, voorzitter van de ‘Pride Month commissie Suriname’.

Hij reageert vanuit het Platform voor lesbiennes, gays, biseksuelen en transgenders (LGBT) op een filmpje dat recent op Facebook is opgedoken waar twee mannen intiem met elkaar bezig zijn. De verborgenheid geldt voor zowel bekende als niet bekende Surinamers. “Het moment waarop het wel bekend wordt is een spannende periode, omdat je niet weet hoe je omgeving zal reageren”, zegt Franker.

De ‘Pride Month’ is op 2 oktober begonnen en wordt op 2 november afgesloten. Dinsdag is er een discussieavond voor de doelgroep en er volgt een filmfestival dat mogelijk is gemaakt door verschillende ambassades.

In Fort Zeelandia wordt een expositie gehouden en op 28 oktober voor de zevende keer de traditionele parade met dit jaar een leuke attractie. Aansluitend op de parade is er een feest. De dag daarna is er een kotodansi. “Iedereen die openstaat voor de LGBT-gemeenschap en tegen discriminatie van LGBT’ers is, is welkom”, vult Faisel Tjon-A-Loi, voorzitter van het LGBT-Platform aan.

Franker en Deborah Sjak-Shie, secretaris van het LBGT-platform leggen uit dat het begrip naar de doelgroep toe groeit. “Het team van vrijwilligers groeit elk jaar, zo ook onze activiteiten. Deze werden teveel voor een week vandaar dat we van een ‘Pride week’ zijn overgestapt naar een ‘Pride month’. Hij merkt dat steeds meer mensen nu openlijk voor hun geaardheid durven uit te komen.

Wil je weten hoe de GayPride is Suriname eruitziet? Bekijk hieronder een filmpje van Angie Hill. Zij was vorig jaar aanwezig en heeft een leuke reportage gemaakt:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.