Video – Europees weer: Orkaan in Ierland en nazomeren in Nederland

…Door de veranderende luchtstromen stroomt er juist warmte vanuit de subtropen naar Nederland. Maandag kan het daardoor 20 tot 25 graden worden, wat uitzonderlijk is voor de tijd van het jaar….

Ierland zet zich schrap voor de orkaan Ophelia, mogelijk de zwaarste storm sinds meer dan vijftig jaar die het land treft. In grote delen van het land blijven scholen maandag gesloten, meldt de Irish Times. Het hoogtepunt van de storm wordt verwacht tussen maandag 10.00 uur en dinsdag 4.00 uur Nederlandse tijd.

Volgens de Ierse meteorologische dienst trekt de storm langs de westkust richting Schotland. Er worden windsnelheden boven de 130 kilometer per uur verwacht. In sommige kustgebieden staat het leger met zandzakken paraat voor het geval er overstromingen ontstaan. Ook wordt rekening gehouden met stroomstoringen.

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft zes vluchten van Schiphol naar Ierland en weer terug voor maandag geschrapt.

Eenmaal boven land zal de storm zijn afgezwakt, maar ook in Groot-Brittanië zijn waarschuwingen afgegeven. De Britse autoriteiten waarschuwen dat het weg-, spoor- en luchtverkeer en de veerdiensten hinder kunnen ondervinden.

Gaat om vijf vluchten naar Dublin en een naar BelfastZie ook: KLM schrapt vluchten naar Ierland door orkaan Ophelia
Nederland. Nederland zal geen hinder ondervinden van de zesde zware orkaan van dit seizoen, zo meldt Weerplaza. Door de veranderende luchtstromen stroomt er juist warmte vanuit de subtropen naar Nederland.

Maandag kan het daardoor 20 tot 25 graden worden, wat uitzonderlijk is voor de tijd van het jaar. Het kan maandag zelfs de warmste 16 oktober ooit worden. Het huidige record werd gevestigd in 1949, toen het kwik de 21,2 graden bereikte.
Bekijk hier een video omtrent de storm:

Dit is het weerbericht voor vandaag:

Door: ANP
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.