Vrij Marihuana gebruik in Suriname? Goed of niet goed?

… “Ik gebruik minder alcohol en rook ook al een tijdje minder sigaretten in combinatie met marihuana. Ik voel me veel beter en gezonder”…

Het legaliseren van marihuanagebruik. Dit is het doel van een handtekeningenactie die dezer dagen is opgezet. De petitie tot het legaliseren, zal aan de autoriteiten worden aangeboden. Dax Santino Fong Hing, zal enthousiast gebruiker en initiatiefnemer, stelt wel een voorwaarde.

Die voorwaarde is dat veertigduizend handtekeningen onder de petitie komen. Dat is niet eenvoudig en een ware uitdaging. Maar het heet de moeite waard te zijn. Marihuana of cannabis is best wel een nuttig goedje. “Ik gebruik minder alcohol en rook ook al een tijdje minder sigaretten in combinatie met marihuana. Ik voel me veel beter en gezonder”, zegt Fong Hing tegenover de Ware Tijd.

Dat moet toch de moeite waard zijn. Ook Suriname zal groot voordeel kunnen halen. Economisch zou marihuana veel kunnen opleveren. Volgens Fong Hing is er zowel medisch als ‘recreatief’ veel mee te doen.

Momenteel doet de teelt van industriële hennep, een familie van cannabis, al heel wat stof opwaaien. Voorstanders pleiten voor verandering van de wetgeving, zodanig dat deze soort onderscheiden wordt van cannabis.
Bron: Waterkant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.