Uitrusten in Las Palmas de Gran Canaria

Voordat we echt aan de slag gaan met FamilieNieuws.com een kleine break. In de afgelopen 4 jaar had ik geen vakantie gehad. Het voordeel van Europa is dat je plenty mogelijkheden hebt voor goedkope korte vakanties.

Vrienden

Vrijdagavond even met mijn vrienden Oscar en Brit een avondje eruit geweest. Dat betekent starten bij onze favoriete Griek op Neude en eindigen in een lege volverlichte kroeg met onrustig afwachtend bedienend personeel dat graag wil dat we onze zware conversaties buiten voortzetten.

Oscar is al jaren eigenaar van een heel succesvolle zwemschool in Zeist met de pakkende naam Water en Ko. Brit is ARBO deskundige en heeft ook al heel wat jaren zijn eigen business: Brit Gezond Werken en Wonen. Ik kan dus wat van ze leren als het om ondernemen in Nederland gaat. Helaas ging ons gesprek de hele avond over seks en voetbal. Andere keer beter.

Blanche Marie Suriname - FamilieNieuws.com
Oscar en in ik Suriname, tijdje terug

De veelzijdige ouzo’s combineerden weer lekker met bier, Irish coffee en de onvermijdelijke Jagermeister-La Chouffe combi’s. Het was gezellig. En de volgende dag was ik gelukkig in de avonduren al van de hoofdpijn af. Ik herinnerde me toen pas dat Oscar zo vriendelijk was geweest om voor mij een Ziggo Sport pakket aan zijn TV abonnement toe te voegen, zodat ik via mijn laptop alle La Liga en Premier League wedstrijden live volgen.

Dat werkte prima en ik voelde me weer connected.

Gran Canaria

Eerder in het jaar hadden we met onze Canadese vrienden Ron en Jane afgesproken dat we ze zouden komen opzoeken in Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria. Ron werkte vroeger net als ik bij Iamgold en was gestationeerd bij Rosebel als Senior Vice President voor de regio Zuid America. Nu heeft hij een soortgelijke functie bij Kinross voor de regio Afrika inclusief een schitterend huis met “man cave”: inpandig zwembad, sauna, pool tafel en openslaande deuren naar een grote patio met outdoor living room en buitenkeuken met hout gestookte pizzaoven

.

Fun in Las Palmas
Jane, Denise en Indira (en ik erachter)

Denise had bij TUI spotgoedkope vliegtickets gevonden en voor zo’n 450 euro vlogen we met z’n 3-en naar Las Palmas om een midweek te relaxen. Dat is dan ook gelukt. Ron en Jane waren ontzettend gastvrij. Indira heeft onderste verdieping van hun huis tijdelijk omgedoopt tot “girl cave” en zo vaak gezwommen en gebiljart dat ze een nieuwe definitie heeft ontwikkeld voor “swimming-pool”. De dagtrips in de Mini Cabrio naar de verschillende uithoeken van het heuvelachtige eiland waren ook heerlijk met fantastisch eten, zoals de zwarte paella of arroz negro van Kano31 en natuurlijk voldoende sangria.

Ferry naar Tenerife, Agaete - FamilieNieuws.com
Ferry naar Tenerife

Kortom, 4 dagen vlogen voorbij. Ik was heerlijk uitgerust en ready for business!