Video – Ondernemer moet schade brug over de Falawatrakreek betalen. USD 3 mln

…binnen korte tijd geconstateerd dat er meer dan 40 trucks over de weg zijn gegaan. Dit terwijl bekend is gemaakt dat deze gesloten is voor zwaar materieel. …

Het weggedeelte tussen Tibiti en Apoera is per vandaag 12.00 uur ‘smiddags twee weken lang gesloten voor zwaar vervoer. Dit is één van de maatregelen die minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) vandaag heeft aangekondigd.
[quads id=1]
De controle wordt scherper omdat volgens informatie van de bewindsman de brug over Witagron ook licht is beschadigd door zwaar materieel.
Bekijk hier de uitzending van Waakhond erover:

Ofschoon de brug over de Falawatrakreek enkele dagen terug is ingestort door een overbeladen truck merkt minister Miranda op, dat ondernemers zich niet storen aan de oproep van de overheid. Er is een inspectieteam van OWT en C naar het westen van ons land om alle bruggen te controleren en heeft binnen korte tijd geconstateerd dat er meer dan 40 trucks over de weg zijn gegaan. Dit terwijl bekend is gemaakt dat deze gesloten is voor zwaar materieel. Ergens is de maat vol, zegt de minister.

De ondernemer die verantwoordelijk is voor de schade aan de brug over de Falawatrakreek zal U$ 3 miljoen moeten neertellen voor het bouwen van een nieuwe oeververbinding. Minister Miranda gaf aan, dat de brug over Witagron driemaal groter is. Hij vroeg zich af of mensen een idee hebben wat het gaat kosten als deze oeververbinding ook vernietigd wordt.
[quads id=1]
Komende week houdt het ministerie van OWT en C een meeting met vertegenwoordigers van ROGB, Justitie en Politie en Defensie om zich verder te beraden over deze situatie. Er komen scherpere maatregelen die verder gedeeld zullen worden met de samenleving.

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/10/10/over-de-falawatrakreek-in-kabalebo-ingestort/

https://www.familienieuws.com/2017/10/11/bekendmaking-gewicht-6-ton-meer-toegestaan-op-bepaalde-bruggen/

Bron: De boodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.