KLM trekt toestemming voor ticketverkoop in bij een aantal reisagenten

klm schiphol

…de vliegmaatschappij de verkoop van vliegtickets geheel naar zich wil toetrekken en reisbureau’s buiten spel wil zetten. Dat zou de maatschappij goed uitkomen, omdat zij dan geen commissie meer hoeft te betalen….

Binnen de reisbranche is commotie ontstaan omdat enkele reisbureaus niet langer KLM-vliegtickets mogen verkopen. De Ware Tijd verneemt dat de KLM de toestemming aan vijf reisagenten heeft ingetrokken omdat zij te weinig KLM-tickets verkochten. Het besluit zou te maken hebben met bezuiniging.
[quads id=1]
De reisagenten zijn boos om de manier waarop de samenwerking is stopgezet. Zij hebben de de Associatie van Surinaamse Reisagenten (Asra) geïnformeerd over de maatregel. Asra-voorzitter Riaz Mohamedjoesoef zegt dat het bestuur bij de vliegmaatschappij zal nagaan wat de grondslag is van het besluit. Hij tekent wel aan dat KLM zich het recht voorbehoudt om bij tegenvallende ticketverkopen de samenwerking op te zeggen.

De reisagenten noemen het besluit van de vliegmaatschappij “oneerlijk” omdat de samenwerking met de “grote jongens”, waarmee gedoeld wordt op bekende reisagenten, wel overeind blijft. Een betrokkene in de reisbranche vermoedt dat de vliegmaatschappij de verkoop van vliegtickets geheel naar zich wil toetrekken en reisbureau’s buiten spel wil zetten. Dat zou de maatschappij goed uitkomen, omdat zij dan geen commissie meer hoeft te betalen. In zeker één geval zou de samenwerking met een reisagent na ruim vijftien jaar “zonder gegronde reden” zijn stopgezet.
[quads id=1]
KLM-landenvertegenwoordiger Alexander van de Wint reageert vaag wanneer de Ware Tijd hem benadert voor een reactie. Hij merkt op dat “niets van de ene op de andere dag gebeurt” en dat aan alle reisagenten afzonderlijk is aangegeven waarom de samenwerking is beëindigd. Op de vraag of de tegenvallende ticketverkoop een reden is, zegt hij: “dat kan een zakelijke overweging zijn”. Verder houdt hij de lippen stijf op mekaar. “Ik zie de nieuwswaarde hiervan niet in.”

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.