Video – Update- 25-jarige Anne Faber overleden. LICHAAM gevonden

…”Wij hebben nog veel vragen. Wat is er gebeurd, waarom liep deze man vrij rond?” Verder dankt hij namens de familie voor alle steun en hulp in de afgelopen twee weken….

Het lichaam van de 25-jarige Anne uit Utrecht is donderdag aangetroffen in Zeewolde. Dit meldt de plaatsvervangend hoofdofficier van justitie Rutger Jeuken tijdens een persconferentie.
[quads id=1]

Het is nog niet bekend hoe Anne, die sinds dertien dagen vermist was, is omgekomen.

Haar lichaam is inmiddels weggehaald bij de vindplaats en gaat voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. Daarna zal het zo snel mogelijk worden overgedragen aan haar familie, aldus Jeuken.

De politie zocht donderdag op een ‘specifieke plek’ in de omgeving van het Nulderpad naar het lichaam van Anne, omdat het vermoeden bestond dat haar lichaam daar verborgen was. Dit was op aanwijzing van de aangehouden verdachte Michael P. (27). Het gebied is vrijdagavond na forensisch onderzoek vrijgegeven.

De politie hield maandag P. aan op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van de vrouw. De man wordt nu ook officieel verdacht van betrokkenheid bij haar dood.
[quads id=1]

De verdachte zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten en had een kamer op een forensisch psychiatrische afdeling van kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder. “In het kader van die straf was hij geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving”, aldus de politie.

De rechter-commissaris heeft donderdag besloten dat P. veertien dagen langer vast blijft zitten. Er is genoeg verdenking tegen hem.

Familie
De oom van Anne stelt namens de familie dat “het zwartste scenario voor hen is uitgekomen”. “Wij hebben nog veel vragen. Wat is er gebeurd, waarom liep deze man vrij rond?” Verder dankt hij namens de familie voor alle steun en hulp in de afgelopen twee weken.

Ook verzoekt hij tijdens de persconferentie de media om de familie met rust te laten.

Zoekacties
Het gebied waar donderdag het lichaam van Anne is aangetroffen, is sinds woensdagavond afgezet en wordt bewaakt. Forensische experts doen hier onderzoek. “Dit gebeurt zorgvuldig om geen sporen te vernietigen”, meldt de politie. Alle andere zoekacties zijn in verband met de nieuwe ontwikkelingen gestaakt.

In de omgeving van Huis ter Heide en Den Dolder hebben de afgelopen tijd meerdere zoekacties plaatsgevonden in verband met Anne. Dinsdag 3 oktober werd haar jas in Huis ter Heide aangetroffen. Twee dagen later vonden de agenten Anne’s fiets in een vijver. Weer een dag later is een tas ontdekt die vermoedelijk van Anne is.

De 25-jarige vrouw vertrok vrijdag 29 september uit Rijnsweerd (Utrecht) voor een fietstocht. Sindsdien ontbrak elk spoor van haar.
Bekijk hier de video van de persconferentie:


…Faber is spoorloos sinds een fietstocht op 29 september. In verband met de zaak werd maandag een 27-jarige man aangehouden. Deze verdachte, Michael P., heeft in Zeewolde gewoond….

De politie heeft een vermoeden waar het lichaam van de vermiste Anne Faber is. Donderdag is de zoekactie gericht op een specifieke plek in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde. „Het vermoeden is dat het lichaam van Anne Faber daar verborgen is”, meldt de politie. Het gebied is afgezet. De woordvoerder van de politie zegt het sterke vermoeden te hebben dat Faber donderdag wordt gevonden. De familie is hierover ingelicht.
[quads id=1]
Op basis van onderzoeksinformatie kwam woensdagavond laat een ander gebied in beeld dan waar eerder die dag was gezocht. Of verklaringen van Michael P. hier een rol hebben gespeeld, wil de politie niet zeggen. Wel zei de woordvoerder: „We komen uit op een heel andere plek dan waar tot nu toe is gezocht.”

Het gebied bij het Nulderpad werd in de nacht van woensdag op donderdag afgezet. Forensische experts doen onderzoek. „Dit onderzoek gebeurt zorgvuldig om geen sporen te vernietigen en het zal langere tijd in beslag nemen.”

De ME en forensisch specialisten zijn donderdagochtend in het bos aan het werk. Ook medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn aanwezig. „Ze werken van buiten naar binnen in een straal van 150 meter naar de specifieke plek waar we vermoeden dat Anne Faber ligt”, aldus de woordvoerder van politie. „Eerst wordt met honden en materieel het gebied in beeld gebracht. In dat gebied wordt gezocht naar sporen en grondverstoringen.”
[quads id=1]
Faber is spoorloos sinds een fietstocht op 29 september. In verband met de zaak werd maandag een 27-jarige man aangehouden. Deze verdachte, Michael P., heeft in Zeewolde gewoond.
Bekijk hier de video:

Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.