Suriname krijgt oude stadionstoeltjes van Amsterdam Arena

Stoeltjes uit de Johan Cruijff Arena krijgen een tweede leven in de huiskamers van Ajaxfans. Vanaf donderdag zijn de klapstoeltjes te koop op een nieuw onderstel van staal of hout.
[quads id=1]
Dit jaar worden alle stadionstoeltjes vervangen door nieuwe klapstoeltjes in de Ajaxkleuren rood en wit. De oude stoeltjes zijn na 21 jaar nog niet aan het einde van hun Latijn, gebutst en verweerd zijn ze wel. Maar waarschijnlijk vergroot dat de emotionele waarde voor de Ajaxfans alleen maar.

De opbrengst gaat naar de Ajax Foundation, die projecten voor kansarme jongeren ondersteunt in Amsterdam. De stoeltjes zijn ontworpen en gemaakt door kantoormeubelmaker Ahrend en de door Ahrend overgenomen Arnhemse sociale werkplaats Presikhaaf Schoolmeubelen.

De Arena is een van de duurzaamste stadions van de wereld, zegt directeur Henk Markerink. Na onder meer de zonnepanelen op het dak, de ledlampen in de veldverlichting en het maaigras dat in Ransdorp dient als ­compost voor biologische schapenboerderij Dikhoeve, is het hergebruik van de stoeltjes voor hem daarom een logische volgende stap.
[quads id=1]
7000 stoeltjes zijn al aan amateurclubs in Nederland, Curaçao en Suriname gegeven

Arena gaat oude stoelen verkopen

Wil je er zelf een hebben, dan kan dat ook. De stoeltjes zijn verkrijgbaar via de Ajaxwebshop en, vanaf de herfstvakantie, ook in de fanshop in de Arena. Het stoeltje op een stalen onderstel kost 65 euro. De houten variant moet 50 euro kosten. Een losse rugleuning met zitting om zelf een stoel van te maken kost 7,75 euro.
Bron: Het Parool
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.