Video – Helikopter gekaapt in Nederland. Politie schiet verdachte dood

…Criminelen uit de Amsterdamse onderwereld wilden met de helikopter vermoedelijk een verdachte van een liquidatie bevrijden uit de gevangenis in Roermond….

De politie heeft woensdag de kaping van een helikopter in Limburg voorkomen en daarmee de ontsnapping van een verdachte uit de gevangenis. Een verdachte van de kaping is doodgeschoten.
[quads id=1]
De politie heeft woensdag de kaping van een helikopter in Limburg voorkomen en daarmee de ontsnapping van een verdachte uit de gevangenis. Bij de politieactie is een verdachte doodgeschoten.
Criminelen uit de Amsterdamse onderwereld wilden met de helikopter vermoedelijk een verdachte van een liquidatie bevrijden uit de gevangenis in Roermond.

Benaouf A., een kopstuk uit de Amsterdamse onderwereld, zit momenteel vast in Roermond voor het aansturen van een liquidatie in Antwerpen in 2012. De politie zegt tegen NU.nl noch te bevestigen noch te ontkennen dat A. het doelwit van de bevrijding was.

Tijdens een politieactie in het Limburgse Roosteren werd een van de verdachten van de ontsnappingsactie doodgeschoten. Voorafgaand hieraan vond een achtervolging met hoge snelheden plaats. Drie verdachten werden elders opgepakt, aldus de politie tijdens een persconferentie in Amsterdam.

Er wordt nog een aantal verdachten gezocht van wie de identiteit bekend is. “Ook deze verdachten zijn bij politie en justitie bekend vanwege hun relatie met de Amsterdamse onderwereld”, meldt de politie.

De politie zegt dat er tijdens een lopend onderzoek het vermoeden is gerezen dat er een vluchtpoging van een gedetineerde uit de penitentiaire inrichting in Roermond op handen was. “Het gaat hier om een veroordeelde die vastzit voor betrokkenheid bij een liquidatie in het Amsterdamse criminele milieu”, aldus de politie.
[quads id=1]
De mannen worden volgens de politie verdacht van het kapen van een helikopter in Limburg. “Met deze helikopter was het vermoedelijk de bedoeling om de veroordeelde te bevrijden.” De kaping is door leden van het arrestatieteam verijdeld.

De politie meldt in een verklaring dat er een achtervolging heeft plaatsgevonden en dat een verdachte tijdens de vlucht zich heeft ontdaan van een tas waarin onderdelen van een automatisch vuurwapen zaten.

De politieacties speelde zich eerder woensdag af In Roosteren, en het Brabantse Maarheeze Op die plekken wordt nog steeds onderzoek gedaan.

Benaouf A. werd in mei 2016 in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar cel voor medeplichtigheid aan de moord op de Amsterdamse crimineel Najeb Bouhbouh. Hij was een goede vriend van Gwenette Martha, die in mei 2014 werd doodschoten.

De moord op Bouhbouh markeerde het begin van een “geweldsspiraal” in de onderwereld. Twee maanden later vond de aanslag in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt plaats, wat waarschijnlijk een wraakactie was voor de moord op Bouhbouh
Bron: NU.NL
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.