Bekendmaking: Gewicht boven 6 ton niet meer toegestaan op bepaalde bruggen

…Overbeladen trucks met houtblokken zijn kommer en kwel voor de infrastructuur in het gebied. Het gebrek aan controle maakt dat…

Tot nader order is verkeer met een gewicht boven de zes ton verboden over de bruggen in het Tibiti-gebied tot en met het Kabalebo-gebied/Apoera. Een deel van de brug over de Falawatrakreek in het bestuursressort Kabalebo is dinsdag 10 oktober, gisteren, ingestort.
[quads id=1]
Districtscommissaris Theresia Cirino heeft daarop de brug direct gesloten om te voorkomen dat de brug verder instort. De oorzaak van de instorting is een overbeladen truck met houtblokken. Sinds gisteren is het niet mogelijk om over de brug over de Falawatrakreek te rijden.

Ook over de brug bij Witagron mag er tot nader order geen verkeer met een gewicht boven de zes ton.

Deskundigen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie zullen morgen alle bruggen die voorkomen in het gebied tussen Tibiti en Kabalebo inspecteren. Overbeladen trucks met houtblokken zijn kommer en kwel voor de infrastructuur in het gebied. Het gebrek aan controle maakt dat de houttrucks van s morgens vroeg tot s avonds laat vrij spel hebben op de weg naar Apoera.
[quads id=1]
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.