‘Onze voeding maakt ons ziek’

…Op advies van zijn Surinaamse arts stopte hij met het eten van rood vlees (rund- , varkens-, schapen- en geitenvlees). “In twee weken was mijn pijn weg….

Ricky Kewal neemt geen blad voor de mond als het om voeding en een gezonde levensstijl gaat. Hij is het levende bewijs dat voeding een remedie is. Hij genas zichzelf en hielp zijn vrouw af van hoge bloeddruk, suiker (diabetici) en een hoog choles-terol gehalte.
[quads id=1]
“Ons lichaam is een unieke machine. Geef het de juiste olie en service en het brengt je zo ver tot het niet meer kan”, vertelt de gezondheidsfanaat zaterdag tijdens een lezing in de Kennedy Stichting.

De lezing had hij het liefst onder een van zijn vele schaduwbomen willen geven. Met daaraan gekoppeld een wandeling in zijn kruidentuin. Helaas is dat niet gelukt vanwege een andere afspraak. Hij bracht daarom de kruiden uit zijn tuin mee naar de presentatie. Laurierblad, lontai, kaneel, pandan, stevia en sambong blad. “Wij gebruiken geen sauzen en andere smaakmakers. Die maken we zelf met verse kruiden.” De bladeren gingen rond en de aanwezigen mochten ruiken en proeven. Al negen jaar leeft hij van zijn eigen brouwsels en in al die jaren heeft zijn huisarts hem niet hoeven zien. In zijn huis zal je nergens ingeblikte voedingsmiddelen tegenkomen. Hij heeft bezwaar tegen de meeste additionele stoffen die aan het product worden toegevoegd zoals adjeenamoto, zout, suiker en versterkende smaken.

“Jaren geleden kreeg ik in Nederland een ongeluk. Ik kon nauwelijks lopen en had al die tijd last van rugpijn. De arts zei dat ik een operatie moest doen, want ik had hernia. Toen het woord operatie viel, dacht ik nah.” Op advies van zijn Surinaamse arts stopte hij met het eten van rood vlees (rund- , varkens-, schapen- en geitenvlees). “In twee weken was mijn pijn weg. Ik heb een huis gebouwd en ben landbouwer geworden. Had ik dat gekund als ik hernia had?” Ook zijn vrouw kreeg van de dokter te horen dat ze suiker, hoge bloeddruk en cholesterol heeft. “Onze voeding maakt ons ziek!”
[quads id=1]
Zijn vrouw kreeg een zakje pillen van de arts. “Ik heb haar gevraagd wat ze wil; die pillen elke dag slikken of gezond eten als ik.” Zijn echtgenote is al negen jaar clean. “Ze mag alles eten, maar het moet gezond zijn.”

 

Bron: DWT
Foto’s van Stichting Amazone Wellness
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.