Video – Heftige rukwinden hebben schade aangericht te Nickerie

…gezien hoe een groot deel van het dak van onze molen wegvloog en terecht kwam op het wegdek.” Hij kan niet begrijpen hoe een houtenbalk van 8 bij 8 duim in stukken brak. “Het is werk van de natuur waartegen de mens niks kan doen.”…

Hevige rukwinden, gepaard met forse regenbuien hebben zaterdag enorme schade aangericht in het westen van Nickerie, voornamelijk aan een pelmolen en woningen. Van de pelmolen Rachi en van enkele huizen is het dak weggerukt.
[quads id=1]
Omdat losgeraakt materiaal op elektriciteitskabels neerkwam viel de stroom enige tijd uit. Burgers schoten getroffen families te hulp en ook de brandweer, politie, de NV Energiebedrijven en de bestuursdienst traden kordaat op.

Pelmoleneigenaar Perkash Rachi zegt dat omdat het dak van het bedrijf is weggerukt, zeshonderd balen gedroogde padie en een hoeveelheid natte padie waterschade opliepen. De droge padie zal het drogingsproces opnieuw moeten ondergaan. De ondernemer stond verbaasd van de kracht van het natuurgeweld. “We hebben alles meegemaakt en gezien hoe een groot deel van het dak van onze molen wegvloog en terecht kwam op het wegdek.” Hij kan niet begrijpen hoe een houtenbalk van 8 bij 8 duim in stukken brak. “Het is werk van de natuur waartegen de mens niks kan doen.”

Intussen is de schade aan het dak hersteld. Ook de pelmolen van de ondernemer Imro Manglie liep schade op aan het dak, dat intussen is hersteld. Veel woningen waarvan het dak al dan niet geheel was weggerukt zijn intussen weer in orde, maar niet alle schade is hersteld.
[quads id=1]
Bekijk hier de video ervan:

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.