Strengere controle op prijzen in winkels na brandstofverhoging

…Niet omdat de prijs aan de pomp nu hoger uitvalt betekent het dat de winkels en supermarkten hun tarieven drastisch moeten aanpassen, vindt hij….

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme houdt de ontwikkeling van prijzen in de winkels in de gaten. Waar er sprake is van het maken van woekerwinsten, zal hard worden opgetreden.
[quads id=1]
Deze garantie geeft minister Ferdinand Welzijn. De bewindsman zegt dit naar aanleiding van de forse verhoging van de brandstofprijzen. Niet omdat de prijs aan de pomp nu hoger uitvalt betekent het dat de winkels en supermarkten hun tarieven drastisch moeten aanpassen, vindt hij.

De Economische Controle Dienst (ECD) heeft reeds instructies ontvangen van de minister om deze kwestie goed in de gaten te houden. Minister Welzijn geeft de garantie dat er streng zal worden opgetreden waar dat nodig mocht blijken. Hij riep de samenleving op om ook waakzaam te zijn en gevallen waar er mogelijk sprake is van prijsopdrijving door te geven aan het ministerie, zodat er daarop kan worden ingespeeld.
[quads id=1]
Gerelateerde berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/07/21/boodschappen-inderdaad-duurder-geworden/

 

Bron: DeBoodschap