Boeing-piloot voorlopig vrij na mishandeling 13-jarige zoon

piloot slm FamilieNieuws Suriname mishandeling

…De kinderen en hun moeder verzochten de rechter-commissaris vorige maand schriftelijk om Cornelis A. voorlopig in vrijheid te stellen. Ze zeiden hem te missen en zich zorgen om hem te maken….

Boeingpiloot Cornelis A., die bijna twee maanden in voorarrest heeft gezeten voor mishandeling van zijn dertienjarige zoon, is door kantonrechter Ingrid Lachitjaran voorlopig op vrije voeten gesteld. Hij krijgt wel verplicht psychologische begeleiding.
[quads id=1]
Eerdere pogingen van advocaat Raoul Lobo en de familie van de verdachte om hem via de rechter-commissaris op vrije voeten te krijgen hadden niet het gewenste resultaat. Het gezin heeft de man vergeven dat hij met zijn ondoordachte handeling zijn zoon een armfractuur bezorgde.

“De kinderen hebben tegen de rechter gezegd dat ze geen bezwaar hebben dat hun vader weer naar huis komt”, zegt Lobo. De kinderen en hun moeder verzochten de rechter-commissaris vorige maand schriftelijk om Cornelis A. voorlopig in vrijheid te stellen. Ze zeiden hem te missen en zich zorgen om hem te maken.

Op de eerste rechtszitting vorige week hebben de kinderen precies verteld aan de kantonrechter hoe het zover is gekomen dat hun vader zijn zoon heeft mishandeld. De rechter heeft de verdachte er nadrukkelijk op gewezen hoe belangrijk het is dat hij zich netjes gedraagt.

Volgens Lobo is de rechter ervan overtuigd dat Cornelis A. weet hoe het hoort, omdat hij hooggeschoold is. Het gezin zou tevreden zijn met het besluit van de rechter om de man psychologisch te laten begeleiden.
[quads id=1]
De eerstvolgende zitting in de zaak is in december. Directeur Robbi Lachmising van de SLM waar de piloot werkt zei eerder dat het bedrijf bereid is hem te begeleiden. Over voortzetting van de werkrelatie zal het bedrijf zich pas uitlaten nadat vonnis is gewezen in de zaak.

Gerelateerde berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/08/10/vader-trapt-13-jarige-zoon-flauw/

https://www.familienieuws.com/2017/08/22/mishandelende-piloot-buiten-functie-gesteld/

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.