Video – Binnen 10 jaar 1200 woningen voor Para. De eerste 5 zijn afgeleverd!

…”Je ziet soms meerdere generaties in één huis wonen en daar wordt je niet goed van. Als je de gelegenheid hebt om mensen te helpen dan moet je dat ook doen….

Dankzij de inspanningen van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB), de Stichting Projecten Ontwikkeling Para en enkele externe financiers, zijn enkele burgers in aanmerking gekomen voor een huis. Gisteren vond namelijk de sleuteloverdracht plaats van de eerste vijf woningen op het woningbouwproject City of Para.
[quads id=1]
De heer Ricardo Panka, voorzitter van de eerdergenoemde stichting, geeft aan dat er hobbels waren die overbrugd moesten worden om het doel te bereiken. Het streven is om het district verder tot ontwikkeling te brengen en het helpen terugdringen van de plaatselijke woningnood.

De bank heeft gewerkt op basis van zekerheid. De SPSB had in eerste instantie goedkeuring gegeven voor de bouw van één huis en vandaag staan er vijf, benadrukt de heer Panka. Dit resultaat heeft ertoe geleid dat er na morgen nog 1200 woningen gebouwd zullen worden.

“Het gaat niet alleen om wonen maar ook om leven en vertier, zegt de directeur van de Surinaamse Postspaarbank, de heer Ginmardo Kromosoeto. De Stichting Projecten Ontwikkeling Para heeft dat bewezen door een start te maken. Het gevolg hiervan is, dat er nog meer woningen op het project zullen verrijzen. De SPSB zal voor 100 procent financiering zorgen. Het enige dat vereist wordt van de woningzoekenden is, dat zij hun schuld optijd aflossen, benadrukt de SPSB-directeur.
[quads id=1]
Mevrouw Palmera Holland, één van de gelukkige eigenaars gaf aan, dat zij niet kon wachten op dit moment. Zij heeft zich langer dan 6 jaar geleden geregistreerd bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en vandaag mag zij eindelijk beschikken over haar eigen woning. Mevrouw Holland is zeer tevreden en zal direct haar intrek nemen.

Bekijk hier de video’s:


Bron: DeBoodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.