Video – Oproep: Slachtofferhulp voor getuigen zelfmoordpoging te Den Haag

…trein vanuit Rotterdam aan op spoor 6. Vlak voordat hij tot stilstand kwam, sprong plotseling een man voor de trein en belandde onder het treinstel….

Een verwarde man sprong zaterdagmiddag op station Hollands Spoor voor een aankomende trein. Veel mensen zijn daarvan getuige geweest. De politie roept hen op contact op te nemen wanneer zij behoefte hebben aan slachtofferhulp.
[quads id=1]
Omstreeks 13.20 uur kwam een trein vanuit Rotterdam aan op spoor 6. Vlak voordat hij tot stilstand kwam, sprong plotseling een man voor de trein en belandde onder het treinstel. Direct werden de hulpdiensten gealarmeerd en werden de perrons ontruimd. Hoewel de man aanvankelijk bewegingloos bleef liggen, hield hij aan de aanrijding alleen wat schaafverwondingen over. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht en daarna ondergebracht bij de Opvang Verwarde Personen waar hij geestelijke zorg krijgt aangeboden.

Vanwege het tijdstip was het op het moment dat de man voor de trein sprong, druk op de perrons en hebben vermoedelijk veel mensen de man voor de trein zien springen. Politie Hoefkade benadrukt dat deze mensen gebruik kunnen maken van slachtofferhulp wanneer zij daar behoefte aan hebben.
[quads id=1]
Bent u getuige geweest zaterdag en denkt u baat te kunnen hebben met slachtofferhulp? Neem dan contact op met de politie via nummer 0900-8844. U kunt bij het regionaal service center van de politie uw gegevens achterlaten, waarna slachtofferhulp Nederland contact met u op zal nemen.

Wat doet slachtofferhulp precies? Bekijk hieronder de video voor meer informatie:

Als iemand vlak voor je neus zelfmoord pleegt kun je daar goed ziek van worden. Iemand stopt het weg en praat er niet over maar kan er goed last van houden. Jarenlang. Daarom is het belangrijk om erover te praten. Soms is begeleiding noodzakelijk. De Stichting Slachtofferhulp kan jou begeleiden met deze gevoelen en de verwerking ervan. Heeft u behoefte aan deze stichting door iets anders dat u mee heeft gemaakt in het verleden, dan mag u ook contact opnemen.  Ook in Suriname hebben we een Bureau slachtofferhulp waar u terecht kunt:

BUREAU SLACHTOFFERZORG:
KEIZERSTRAAT 155

TEL/FAX: 424016
E-MAIL: [email protected]
KANTOORUREN: Ma – Do. : 08.00 – 15.00 uur
Vr. : 08.00 – 14.30 uur
OPENINGSTIJDEN: Ma-Do. :08.00 – 14.00 uur
Vr. :08.00 – 13.30 uur

Bron: regio15
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.