Ronald neemt recht in eigen hand en kapt vermoedelijke inbreker

broer Suriname

…Door het recht in eigen hand te nemen, loopt u de kans zelf als verdachte te worden aangemerkt, hetgeen tot heel wat ongerief kan leiden….

Man brengt vermoedelijke verdachte inbraak verwondingen toe. De 48-jarige Ronald E. is op zondag 1 oktober aangehouden door de politie van het ressort Santo Dorp voor mishandeling. De vrouw van Ronald heeft op donderdag 21 september aangifte van inbraak gedaan tegen een onbekende dader.
[quads id=1]
De benadeelde die via getuigen de informatie kreeg dat een vermoedelijke verdachte goederen in de buurt ter verkoop aanbood, deelde die informatie niet met de politie.

Zij wachtte op de komst van haar partner die voor werkzaamheden enkele weken weg was. Van de vrouw vernam de man dat zij werd getreiterd door de vermoedelijke verdachte.

Op zondag 1 oktober werden de klachten van de vrouw hem te veel en deed hij de plek aan waar volgens zijn partner de vermoedelijke verdachte zich ophoud.

Ronald vroeg de man om rekenschap en bracht hem enkele verwondingen toe met een scherpvoorwerp. Het slachtoffer heeft kapwonden aan zijn linkeronderarm, linker en rechter bovenbeen opgelopen.

De man is per ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academische Ziekenhuis.
[quads id=1]
De ingeschakelde politie hield Ronald aan en bracht hem over naar het bureau. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij ingesloten.

Noot:

Voorbeeldfoto. Man met kapmes

De politie doet een beroep op benadeelden die aangiften hebben gedaan tegen onbekende daders, alle informatie die kan leiden tot het in beeld brengen en aanhouden van de verdachte (n) aan de politie door te spelen. Door het recht in eigen hand te nemen, loopt u de kans zelf als verdachte te worden aangemerkt, hetgeen tot heel wat ongerief kan leiden.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.