Vrouw doodgestoken door bijen (Buitenland)

…Het ongelukkige slachtoffer van de wespenrazernij werd maar liefst 150 keer gestoken door de geagiteerde insecten. De aanval duurde in totaal zo’n vijftig minuten….

Een Japanse vrouw (87) is overleden nadat ze is aangevallen door een zwerm Japanse reuzenhoornaars (Vespa mandarinia japonica). Het ongelukkige slachtoffer van de wespenrazernij werd maar liefst 150 keer gestoken door de geagiteerde insecten. De aanval duurde in totaal zo’n vijftig minuten.
[quads id=1]
De vrouw werd aangevallen toen zij met een verpleger onderweg was van het zorgcentrum, zo meldt persbureau AFP. De verpleger seinde snel de hulpverleningsdiensten in. Maar de toegesnelde ambulancebroeders en brandweermensen slaagden er niet in om de razende zwerm wespen weg te jagen of tot bedaren te brengen. De vrouw overleed niet meteen. Toen de wespen haar na bijna een uur met rust lieten, werd zij met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De volgende dag overleed ze alsnog aan de uitwerking die de regen van steken op haar lichaam had. Het incident met de gehandicapte vrouw vond al half september plaats in een afgelegen dorp in het westen van Japan, maar werd pas vrijdag in de landelijke media gemeld.

Bekijk hier een filmpje over deze dodelijke bijen:
[quads id=1]

**

In Suriname worden er ook wel eens mensen gestoken door ‘killer bees’. Meestal door Braziliaanse bijen. Bijna jaarlijks worden wel een paar mensen en ook dieren aangevallen, waarbij soms iemand de steken niet overleeft. Het betreft de Braziliaanse bij uit Tanzania. Een agressieve bijensoort die haar oorsprong vindt in het Afrikaanse land Tanzania.

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.