Video – Nate. Weer een orkaan die levens eist!

Het orkaanseizoen loopt officieel van 1 juni tot en met eind november. En dat merken we maar al te goed. We zitten er middenin en het seizoen van 2017 gaat nu al te boek als de periode met de meest extreme orkanen. Op dit moment raast orkaan Nate rond.

De Verenigde Staten krijgen na Harvey en Irma voor de derde keer in zes weken tijd te maken met een orkaan. De tropische storm Nate is in kracht toegenomen en is op weg naar New Orleans.
[quads id=1]
Nate is sinds afgelopen nacht officieel een orkaan in de Golf van Mexico, met orkaankracht 1. De verwachting is dat Nate zondagmorgen (lokale tijd) aan land komt bij New Orleans. De burgemeester heeft voor bepaalde delen van de stad een verplichte evacuatie afgekondigd. Het gaat om delen die niet beveiligd worden door de dijken en waterwerken die het gebied rond New Orleans moeten beschermen. Verder geldt er in de nacht van zaterdag op zondag een avondklok.

De staten Alabama, Florida, Louisiana en Mississippi hebben de noodtoestand uitgeroepen. In de Golf van Mexico werd donderdag al begonnen met de evacuatie van personeel op booreilanden.​ Nate veroorzaakte in Midden-Amerika grote wateroverlast en aardverschuivingen met zeker 22 doden tot gevolg. New Orleans werd in 2005 zwaar getroffen door orkaan Katrina.
[quads id=1]

Bron: RTL
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.