Straks tot 6 weken vaderschapsverlof (Nederland)

…Wil hij of zij nog wat langer vrij, dan kunnen nog eens vijf weken worden opgenomen tegen een uitkering van 70 procent van het salaris. Die wordt betaald door de overheid….

Nieuwbakken vaders krijgen vanaf 2019 een week vrij. Willen ze nog langer kraamverlof, dan mogen ze van het nieuwe kabinet vanaf 2020 nog eens vijf weken vrij nemen tegen een wat lager salaris, bevestigen ingewijden na berichtgeving van RTL Nieuws.
[quads id=1]
De partner van de moeder kreeg tot dusver maar twee dagen verlof. CDA, D66 en ChristenUnie wilden dat verlengen. De VVD heeft daarmee volgens Haagse bronnen aan de formatietafel ingestemd, ook al voelden werkgevers er weinig voor.

De eerste vijf dagen verlof krijgt een partner straks doorbetaald door de werkgever. Wil hij of zij nog wat langer vrij, dan kunnen nog eens vijf weken worden opgenomen tegen een uitkering van 70 procent van het salaris. Die wordt betaald door de overheid.

Het vaderschapsverlof in veel andere Europese landen is al geruime tijd een stuk langer.
Filmmaker Van Osch portretteert vier jonge Zweedse vaders, de zogenaamde lattepappa’s, die maandenlang fulltime thuis om te zorgen voor hun kinderen. Bekijk hier de documentaire:

[quads id=1]
Bron: hartvannederland
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.