Met de dood bedreigde geldschieter vertelt over zijn ontvoering

…Uiteindelijk werd een zak op mijn hoofd geplaatst en werd aan mij gevraagd om USD 10.000 aan ze te betalen”…

“Als ik het royement niet zou tekenen, dreigde men mijn vingers kapot te slaan en mijn vrouw en kinderen te vermoorden.” Zo deed een geldschieter donderdag zijn relaas in de strafzaak, waarin de verdachten Wendel G., Jerry R. en Jeffrey K. terecht staan.
[quads id=1]
Deze verdachten zouden de benadeelde geldschieter op 8 mei 2017 van zijn woning hebben ontvoerd en met de dood hebben bedreigd. Het slachtoffer verklaarde dat hij die bewuste dag bezoek kreeg van Roy A. die over een bepaalde kwestie wenste te praten. Terwijl zij bezig waren, werd aangeklopt en kwam Jerry ook binnenlopen.

Uiteindelijk groeide de groep uit en werd hij door de vier aanwezige mannen ineens bedreigd het royement te ondertekenen over de lening die Jerry eerder bij hem had gesloten. De geldschieter weigerde, waarna hij bedreigd en geslagen werd. “Er werden later nog enkele fors gebouwde mannen erbij gehaald om mij verder te martelen. Ook werd iemand erbij gehaald om de camerabeelden te verwijderen, zodra de stukken al waren getekend.”
Volgens het slachtoffer werd hij uiteindelijk meegesleurd in een auto, waarna hij werd gebracht naar Beni’s Park. [quads id=1]
In de auto moest hij tussen Wendel en Jeffrey zitten, zodat hij niet kon vluchten. “Op een gegeven moment heeft iemand zelf bedreigd mij dood te schieten, maar dat werd door Jerry tegengehouden. Ik heb het wapen wel niet gezien.

ontvoering voorbeeldfoto

Uiteindelijk werd een zak op mijn hoofd geplaatst en werd aan mij gevraagd om USD 10.000 aan ze te betalen”, benadrukte de geldschieter. Alle verdachten in deze zaak geven deels de handelingen toe. Echter vinden zij dat de geldschieter extra ‘leugenachtige’ zaken heeft opgenoemd om hun verder te bezwaren. Deze zaak wordt op 2 november verder behandeld.
FR
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.