34-jarige wilde zichzelf en haar zoontje vergiftigen met rattengif (Nederland)

…het gebruikte gif, is een zeer giftig middel waar onder andere ratten mee worden vergiftigd. Het gebruik ervan is binnen de hele Europese Unie verboden….

De rechtbank heeft een 34-jarige vrouw veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor poging tot doodslag. De Amsterdamse had vorig jaar mei geprobeerd zichzelf en haar zoontje te doden met een verboden rattengif. Daarna belde ze 112, maar zweeg over het gif.
[quads id=1]
Bij het arriveren van de hulpdiensten waren de vrouw en haar zoontje al niet meer aanspreekbaar. Het was dankzij getuigenverklaringen dat artsen erachter kwamen dat de vrouw een zelfmoordpoging had gedaan.

Volgens de rechtbank schoot de vrouw ernstig tekort in haar zorgplicht en heeft ze haar kind veel pijn en narigheid bezorgd. Aldicarb, het gebruikte gif, is een zeer giftig middel waar in Oeganda onder andere ratten mee worden vergiftigd. Het gebruik ervan is binnen de hele Europese Unie verboden.

De vrouw is zwakbegaafd en wordt enigszins verminderd toerekeningsvatbaar geacht. De rechtbank noemt het ‘zorgelijk’ dat ze in verwachting is van een tweeling. Onder gelijke omstandigheden is de kans op herhaling namelijk ‘groot’.
[quads id=1]
Omdat de vrouw niet wil meewerken met de reclassering, achtte de rechter haar opsluiting noodzakelijk. Alleen zo kan de veiligheid van haar kinderen voldoende worden gegarandeerd, aldus de rechtbank. ‘Het moet duidelijk zijn dat het besluit het kind mee te nemen in de dood nooit gerespecteerd of gemakkelijk vergeven kan worden’.

Voorbeeldfoto broodje rattengif

Het vergiftigde kind verblijft bij een pleeggezin. Er loopt nog een onderzoek naar de mogelijkheid van uithuisplaatsing van de tweeling na geboorte.
Bron: AT5
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.