Video – 6 peuters overleden nadat man crèche in brand stak (buitenland)

…sloot hij alle ramen en deuren. Hij goot alcohol over de kinderen en de medewerkster heen. Dat deed hij ook bij zichzelf. Vervolgens stak hij de alcohol in brand….

Een man heeft donderdagmiddag een brand gesticht in een Braziliaanse crèche. Er zijn zeker acht mensen omgekomen, waarvan zes kinderen. Ook een medewerkster van de crèche is omgekomen. Dat meldt de Braziliaanse krant O Globo.
[quads id=1]
Donderdagmiddag kwam de man de kindercrèche binnen en sloot hij alle ramen en deuren. Hij goot alcohol over de kinderen en de medewerkster heen. Dat deed hij ook bij zichzelf. Vervolgens stak hij de alcohol in brand. Op dat moment waren er zestig mensen aanwezig in de crèche.

De kinderen die zijn omgekomen bij de brand, waren pas vier jaar oud. Ook de dader is omgekomen. Hij stierf in het ziekenhuis. Bijna zijn hele lichaam was verbrand.

Opmerkelijk is dat de dader werkzaam was als beveiliger op de crèche. De afgelopen dagen bleef hij thuis vanwege psychische problemen. In het huis van de man is zeker zes liter alcohol gevonden.

Kind gewikkeld in verband na de brand

De autoriteiten weten nog niet wat het motief van de dader is geweest. De Braziliaanse president Michel Temer zei diep geraakt te zijn en leeft mee met de slachtoffers en de familie.
[quads id=1]
De crèche stond in Janaúba. Dat ligt in het noorden van de deelstaat Minas Gerais.
Bekijk hier de video van het incident:

Bron: Metro
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.