Rovende arrestanten kregen geen hulp van de politie

politie Suriname

…het onderzoek noodzakelijk was, om te voorkomen dat de reputatie van de politie een deuk krijgt…

Er is een taxichauffeur aangehouden die de verdachten heeft vervoerd die uit het cellenhuis van Flora waren ontsnapt om berovingen te plegen. Bij politieverhoor is gebleken dat hij niet wist dat het om arrestanten ging.

Politiecommissaris Guno Roosenhoff zegt dat de taxichauffeur niet wist waar de mannen mee bezig waren. De man beweert slechts twee ritten gereden te hebben terwijl de arrestanten meerdere keren buiten de politiepost zijn geweest.

Tot nog toe staat vast dat het om drie arrestanten gaat. Er zijn geen bijzonderheden ontdekt bij de dienstdoende ambtenaren. “Het blijkt dat onze agenten niet bij betrokken zijn”, zegt de politietopper. Onderzoek heeft aangetoond dat de arrestanten tijdens dienstwisseling onopgemerkt uit het cellenhuis verdwenen, om na enkele uren weer onopgemerkt binnen te komen. Alle celgenoten zijn ondervraagd. De politietopman zegt dat het onderzoek noodzakelijk was, om te voorkomen dat de reputatie van de politie een deuk krijgt.

De afdeling die belast was met het onderzoek heeft samen met de Forensische Opsporing de situatie gereconstrueerd. Hieruit is gebleken dat de arrestanten wegslopen op het moment dat ze moesten douchen.

Ze hebben de situatie bestudeerd. Toen bleek dat ze op dat moment meer bewegingsvrijheid hadden dan anders hebben zij een manier bedacht en enkele keren succesvol het risico genomen. Roosenhof zegt dat er een ernstig vermoeden is dat de drie mannen hulp hebben gekregen van buiten. De zaak wordt verder onderzocht om duidelijkheid te krijgen hoe alles in zijn werk is gegaan.

Gerelateerde berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/09/13/ontsnapte-gevangenen-plegen-meerdere-berovingen/

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.