CBB kan voorlopig geen paspoorten maken

…Als de urgentie aangetoond kan worden, zoals een overlijden of ziekte, dan zijn de ambassades wel bereid om een uitzondering te maken….

Burgers die gedurende deze periode urgent een paspoort nodig hebben, zullen voorlopig een noodpaspoort krijgen. Vanwege een technisch probleem kan de afdeling Paspoorten van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) momenteel geen paspoorten verstrekken. ‘Er wordt naar mogelijkheden gekeken met onze leverancier voor een oplossing op korte termijn’, zegt Herel Bodeutsch, hoofd van de Afdeling Paspoorten.
[quads id=1]
Bij de uitgifte van een noodpaspoort zal eerst gecommuniceerd worden met de desbetreffende ambassades, omdat de noodpaspoorten niet machine-readable zijn en niet overal worden geaccepteerd. Als de urgentie aangetoond kan worden, zoals een overlijden of ziekte, dan zijn de ambassades wel bereid om een uitzondering te maken.

Het streven is, om binnen de kortst mogelijke periode dit probleem op te heffen, zodat de dienstverlening naar het publiek toe zo snel mogelijk kan worden genormaliseerd. De samenleving zal tijdig worden geïnformeerd wanneer de afdeling weer kan overgaan tot uitgifte van de reguliere paspoorten. Het CBB vraagt de samenleving begrip voor eventueel ongerief.
[quads id=1]

paspoort foto herald

Bron: Deboodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.