Video – Amsterdam Herdenkt de Bijlmerramp

…AT5 was live bij de herdenkingsplechtigheden in de Bijlmer, bekijk de uitzendingen hier terug….

In het CEC-gebouw in Zuidoost is vanavond de Bijlmerramp herdacht. Op 4 oktober 1992, gisteren precies 25 jaar geleden, boorde een El Al-toestel zich in de flats Groeneveen en Kruitberg: 43 mensen kwamen om het leven
Onder andere loco-burgemeester Kajsa Ollongren en stadsdeelbestuurder Muriël Dalgliesh hielden een toespraak.
[quads id=1]
Na de herdenking volgde om ongeveer 18.00 uur een stille tocht naar het Groeiend Monument.
Daar werd een minuut stilte worden gehouden en werden meerdere kransen gelegd voor de slachtoffers. Het geheel hier werd muzikaal omlijst door het kinderkoor van de basisschool Crescendo.
AT5 was live bij de herdenkingsplechtigheden in de Bijlmer, bekijk de uitzendingen hier terug.
[quads id=1]


Veel mensen vragen zich af waar de koning van Nederland was. Of de premier. Waren ze er niet bij? Hadden ze erbij moeten zijn?

Marlène Truideman verloor 25 jaar geleden allebei haar kinderen door de Bijlmerramp. Aan tafel bij Humberto Tan blikt ze terug op die inktzwarte dag die haar leven voorgoed heeft veranderd:

Bron: AT5
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected]familienieuws.com en wij publiceren het gratis.