Kenneth Dongaard gaat 2 jaar de bak in voor beroving van hardwerkende vrouw

politie Paramaribo

…Erger nog door iemand die stom bezopen was en zelf ook niet eens de moeite heeft genomen om te werken voor zijn geld….

Kenneth Dongaard mag 2 jaar brommen. Kantonrechter Rewita Chatterpal kwam dinsdag tot het wettig en overtuigend bewijs dat Dongaard zich schuldig heeft gemaakt aan een beroving. Het strafbaar feit speelde zich af in de ochtenduren toen de benadeelde, een hotelmedewerkster, voor haar werkplaats op een stoel zat.
[quads id=1]
Dit is toen de veroordeelde langs liep en de tas weggreep. Dongaard vertelde aan de rechter dat hij die bewuste ochtend veel alcohol had gedronken, omdat hij zijn werk pas was kwijtgeraakt en bovendien ook nog de huur van zijn kamer moest betalen. Dit is waarom hij de tas weg greep.

Uit de tas haalde hij later een portemonnee met geld en gooide de tas langs de weg. De veroordeelde voerde verder aan dat hij gelijk na de beroving niet kon verwerken wat hij had gedaan. Dit is waarom hij het gestolen geld weer gebruikt heeft voor alcohol.

“Geeft u mij tenminste een kans om de benadeelde terug te betalen”, zei de veroordeelde aan de rechter. Openbare aanklager Reshna Jhinkoe vond dat dit soort handelingen zwaar afgestraft moeten worden. Volgens haar is een hard werkende vrouw vlak voor haar werkplaats beroofd. Erger nog door iemand die stom bezopen was en zelf ook niet eens de moeite heeft genomen om te werken voor zijn geld.
[quads id=1]
Zij vorderde een celstraf van 3 jaar. Doordat Dongaard eerder geen vonnissen op zijn naam heeft staan, werd het strafvoorstel met een jaar verminderd.
Bron: DBS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.