Oproep: Leerkrachten houden morgen een stille mars

…De leerkrachten en gemeenschap worden opgeroepen om zich aan te melden bij het centrum van het BvL/ALS aan de Frederik Derbystraat….

De leerkrachten zullen donderdagmiddag om 17.30 uur een stille mars houden. Morgen is het ‘World Teachersday’, waarbij het thema is ‘lesgeven in vrijheid’. De voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) voelen zich geïntimideerd en vinden dat zij niet vrij hun vakbondsrechten kunnen uitoefenen. De strijd wordt ook ondersteund door diverse vakorganisaties.
[quads id=1]
Valies deelt op een persconferentie mee dat bewust gekozen is voor een protest na schooltijd. De BvL en ALS willen het onderwijsproces niet verstoren. De leerkrachten en gemeenschap worden opgeroepen om zich aan te melden bij het centrum van het BvL/ALS aan de Frederik Derbystraat. Met de protestmars wordt een duidelijk signaal gegeven aan de regering.

Robby Berenstein, voorzitter van C-47, benadrukt dat er tuchtmaatregelen getroffen worden tegen leerkrachten. Leerkrachten zijn zelfs ontslagen. Concenventies worden volgens de vakbondsleider vertrapt door de regering. De situatie is zorgwekkend, benadrukt hij.

Archieffoto van leerlingen in staking

De vakbonden zijn niet gelukkig met de reactie van de regering over een brief die geschreven is over zaken die niet door de beugel kunnen. Berenstein merkt op dat de waarnemend president Ashwin Adhin niet inhoudelijk gereageerd heeft op de brief.
[quads id=1]
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.