Grote groep gevaarlijke gevangenen bijna ontsnapt uit Santo Boma

…Het zou vooral gaan om leden van een Braziliaanse bende, die zijn veroordeeld voor zware misdrijven, zoals roof en moord….

Het afgelopen weekend hebben penitentiaire ambtenaren van de gevangenis te Santo Boma een grote uitbraak van gedetineerden weten te voorkomen. Het zou vooral gaan om leden van een Braziliaanse bende, die zijn veroordeeld voor zware misdrijven, zoals roof en moord.
Bron: DWT
Het vermoeden bestaat dat deze gevangenen hulp van buiten hebben gekregen bij het voorbereiden van hun ontvluchting uit de Centrale Penitentiare Inrichting. Bij een inspectie van de cellen zijn communicatiemiddelen gevonden die op slinkse wijze verborgen waren. Ook zijn er breekwerktuigen aangetroffen.

Verder is op het terrein een touw ontdekt aan de muur waar de gevangenen waarschijnlijk overheen wilden klimmen. De redactie van de Ware Tijd verneemt dat er inmiddels enkele gevangenen in beeld zijn gebracht die bij de verijdelde uitbraakpoging betrokken zouden zijn geweest. Zij worden flink aan de tand gevoeld.


Bron: DWT
De leiding van Santo Boma is bezig de zaak tot de bodem uit te zoeken en wil vooral achterhalen hoe de gevangenen aan de materialen zijn gekomen die ze wilden gebruiken bij hun ontsnapping.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.