Anoniem: Hoe kom ik van deze ongezonde jaloezie af?

Dag geïnteresseerde lezers. Waarom ik jullie schrijf is niet omdat ik een probleem heb maar wel omdat ik problemen zie en ze vooral zoek. Misschien moet ik eerder naar een arts dan dat ik dit met jullie bespreek. Maar toch ben ik benieuwd naar jullie welgemeende reacties
[quads id=1]
Ik ben namelijk Nora, ik ben van Javaanse afkomst en mijn vriend is een Nederlandse man die in Suriname is komen wonen. Al 6 jaar geleden maar ik ken hem pas 2 jaartjes. Hij is samen met zijn vrouw hier gekomen, maar die relatie is geëscaleerd omdat hij regelmatig uitliep. Zij is inmiddels weer terug naar Nederland met hun dochtertje.

Ik moet even erbij vertellen dat ik Remco wel kende van toen hij nog met die dame was maar ik was absoluut niet de reden dat ze ruzie kregen en uit elkaar zijn gegaan. Ik had zelf destijds ook een man en Remco en ik werden pas intiem toen hij niet meer bij zijn vrouw was en ik ook niet meer samen was met mijn man. Maar andere vrouwen waren wel degelijk in het spel. Hij was een flirt en sliep met een heleboel vrouwen tijdens zijn vorige relatie. Gewoon openlijk. Dat is wel veranderd.

Ik woon nu bij Remco in het appartement. Ik heb geen kinderen. Remco werkt veel en hij is veel uitlandig. Ik werk als leerkracht dus ik kan niet altijd met hem mee. Maar als hij er niet is dan meld ik me meestal ziek van het werk. Ik ben namelijk echt ziek van jaloezie. Ik kan dan gewoon niet normaal functioneren. Het liefst neem ik ontslag zodat ik altijd op Remco kan letten en naar hem kan kijken. Als hij hier is en uit gaat met vrienden dan volg ik hem. Hij denkt dat ik dan thuis op de bank zit of met vriendinnen uit ben, terwijl ik in de auto zit en hem aan het loeren ben.
[quads id=1]
Ik heb een programma op zijn telefoon gezet waarmee ik hem kan volgen. Ik kan dan in zijn telefoon kijken welke route hij heeft afgelegd. Het klinkt heel ziek. Ik weet dat. Want het ergste is dat ik hem nooit op een fout of een leugen heb kunnen betrappen. Nu is hij ook weg. Het liefst wil ik dat hij de hele nacht zijn app aanzet. Ook als hij slaapt. Hij denkt dat ik dat wil doen omdat ik graag bij hem wil zijn, maar in feite doe ik het alleen om te weten dat hij dan alleen slaapt. Ik word er echt ziek van. Ik snap mezelf niet en ik ben helemaal nooit zo geweest. Het is gewoon ongezond. Gelukkig heeft hij het niet door. Ik probeer het hem niet te laten merken want hij houdt niet ervan als mensen jaloers doen en hem opeisen. Hij houdt van zijn vrijheid.

Lieve mensen, schelden jullie mij aub niet uit. Ik ben een jonge dame van 24 jaar die eindelijk een hele goede man heeft gevonden. Ik denk dat ik gewoon heel bang ben om hem te verliezen. Kunnen jullie mij misschien geruststellen door te zeggen dat ik niet bang hoef te zijn. Of heb ik wel reden om ongerust te zijn want hij is namelijk al vaker uitgelopen in zijn leven? Nota bene voor de moeder van zijn dochtertje, dus wie ben ik dan?

Alvast bedankt!

Gerelateerde berichten:

Redactie: Jaloerse vrouw opgesloten voor mishandeling met bierfles

Redactie: Jaloerse vrouw opgesloten voor mishandeling met bierfles

 

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.