63-jarige Kees Rade is de nieuwe (tijdelijke) Nederlandse Ambassadeur

…Toen in juli dit jaar de toenmalige Nederlandse ambassadeur Ernst Noorman vervangen moest worden, bleek dat de regering daar voorlopig geen behoefte aan heeft….

Nederland heeft sinds enkele dagen een nieuwe zaakgelastigde in Suriname. Het is de 63-jarige Kees Rade die volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken de functie van tijdelijk zaakgelastigde vervult.
[quads id=1]
Toen in juli dit jaar de toenmalige Nederlandse ambassadeur Ernst Noorman vervangen moest worden, bleek dat de regering daar voorlopig geen behoefte aan heeft. Het besluit kwam als een verrassing omdat Suriname eerder akkoord was met de benoeming en zelfs toestemming verleend had voor de nieuwe ambassadeur in de persoon van Anne van Leeuwen.

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders heeft geprobeerd van zijn Surinaamse collega Yildiz Pollack-Beighle opheldering te krijgen. Die poging waagde hij in de wandelgangen van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Dat bleek vergeefse moeite.

Foto United

Zaakgelastigde Kees Rade heeft volgens een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, de opdracht te proberen verbetering te brengen in de relatie tussen de twee landen. Voormalig ambassadeur Noorman is ook eerst ruim een jaar zaakgelastigde geweest.
[quads id=1]
Pogingen van de krant een reactie te krijgen van het ministerie van Buitenlandse Zaken bleven vruchteloos.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.