Niet alle leerkrachten in het binnenland begonnen met werken

onderwijs Suriname

…Pinas vertelt dat haar bestuursopzichters nog tafels in orde moesten zien te krijgen voor leerkrachten…

In het binnenland van Suriname zijn niet alle scholen maandag gestart zoals dat het geval is geweest in Paramaribo en de randdistricten. Volgens Yvonne Pinas, waarnemend districtscommissaris van het ressort Boven-Suriname in het district Sipaliwini waren enkele leerkrachten die uit Paramaribo zijn afgereisd en met de boot verder vervoerd moesten worden gestrand op Pokigron.
[quads id=1]
Er waren niet voldoende boten om de leerkrachten te vervoeren. Hierdoor hebben zij hun werkplek niet op tijd kunnen bereiken.

In het Matawai gebied waarover zij de verantwoordelijkheid draagt zijn de twee enige scholen wel begonnen. Pinas vertelt dat haar bestuursopzichters nog tafels in orde moesten zien te krijgen voor leerkrachten. Het transport van de leerkrachten naar de dorpen is vanaf zondag begonnen. In het Boven-Suriname gebied met twee en vijftig dorpen zijn er twintig scholen.
[quads id=1]
Hoewel Wilgo Valies van de BvL en ALS ontevreden is over maatregels die het ministerie van Onderwijs heeft getroffen tegen leerkrachten heeft hij zijn leden opgeroepen het schooljaar normaal te beginnen.

Voorbeeldfoto: Schoolkinderen binnenland

Foto: FDLC
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.

Save