Video – President Bouterse: “Niets aan de hand”

Bouterse Suriname

…”Als er iets ernstigs was, zou ik dat gewoon uitleggen aan het volk,” stelt de president. Sommige uitlatingen geven hem wel ‘gro skin’….

President Desi Bouterse is in gesprek geweest met het NII over de economie, het onderwijs en de status van zijn gezondheid. Het gesprek heeft thuis bij de president plaatsgevonden. Bekijk hieronder de video:
[quads id=1]

President Desi Bouterse zegt in een interview met Clifton Limburg, directeur van het Nationaal Informatie Instituut (NII), dat hij het wel jammer vindt dat allerlei negatieve berichten over zijn gezondheidstoestand de ronde doen. Het staatshoofd laat zich ook lopend interviewen bij zijn woning. Het gesprek is eerder op de dag opgenomen en wordt gelijk na het STVS-journaal van 19.30 uur uitgezonden.

De president heeft op advies van zijn medisch team tijdelijk zijn functies overgedragen aan vicepresident Ashwin Adhin. Bouterse zegt dat naast de negatieve berichten het positieve daartegenover is dat zoveel mensen voor hem bidden. Mensen raken wel in vertwijfeling over de negatieve berichten. Velen willen hem komen aanraken en met hem lopen ’s morgens om zeker te weten hoe het met hem gaat.

“Als er iets ernstigs was, zou ik dat gewoon uitleggen aan het volk,” stelt de president. Bouterse stoort zich niet aan de negatieve uitlatingen, maar hij vindt het vervelend dat mensen in de war gebracht worden hierdoor. Sommige uitlatingen geven hem wel ‘gro skin’.


Het NII stelt dat onverantwoordelijke personen in de afgelopen dagen via de social media onjuiste berichten gelanceerd hebben over de gezondheidstoestand van het staatshoofd. Dit met de bedoeling paniek te zaaien in de samenleving.
[quads id=1]
Het NII heeft een fragment van het vraaggesprek met de president ter beschikking gesteld. Het gehele interview werd later op de avond uitgezonden in het programma NII Actueel.
Bron: Starnieuws

**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.