Dag expat life, tot ziens Caribbean, hallo Nederland!

Woensdag 27 september was mijn laatste werkdag bij Rosebel Gold Mines en ik ben de volgende dag direct van Suriname naar Nederland vertrokken. Erg hectisch, maar goed, dit is onze 6e emigratie en 27e verhuizing. In dit geval betekent het wel dat we ook onze business moeten verhuizen. Spannende tijden.

Nieuw hoofdstuk

Fantastische tijd gehad bij Rosebel, maar daarover later meer. Nu beginnen aan een nieuw hoofdstuk: sabbatical nummer 3. In 2003 en 2013 had ik dat ook al gedaan toen ik afscheid nam van Hewlett Packard en de Europese Unie. Mijn motto: het werk moet bij mijn leven passen, niet andersom. In 2003 wilde ik de wereld zien. In 2013 wilde ik een nieuwe professionele uitdaging na 10 jaar EU bureaucratie. Nu zijn het familieomstandigheden die hebben bepaald dat we na 15 jaar Caribbean expat life weer even moeten terugkeren naar Nederland.

Living the good life in Belize (2011)

De bedoeling is nu om 1 jaar sabbatical te nemen (of hoe zeg je dat) om ons persoonlijke en professionele leven in Nederland op te bouwen. Persoonlijk betekent in dit geval dat we ons “flower child” Indira naar het schoolniveau van Nederland moeten liften; ze heeft nu 2 jaar de tijd om zich voor te bereiden op de Nederlandse middelbare school. Professioneel betekent het dat FamilieNieuws.com zich ook zal gaan richten op de Nederlandse markt en dat het onderdeel gaat worden van een groter zakelijk geheel.

Afscheid

Woensdag nog even een paar biertjes gedaan met mijn vrienden bij Bar Zuid. Elke vrijdag was dit de plek om de week een zachte landing te geven en om zaken te bespreken. Het is de stamkroeg van mijn beste vriend Trevor die met zijn stichting IBICUCA werkt aan een prachtig project: de ontwikkeling en exploitatie van 3 commerciële projecten op basis van cellulose biomassa in Suriname. Tijdens mijn sabbatical zal ik mijn steentje bijdragen aan dit project. Maar voor nu: “until we meet again, Trevor!”.

Trevor en Richard - FamilieNieuws.com
Trevor and me (2008)

Donderdagochtend nog snel even het huis schoongemaakt en de laatste verkochte spullen helpen inladen met de gelukkige kopers. Huurbaas en goede vriend Maarten was op tijd voor de overdracht. Ik weet zeker dat hij mijn zelfgekweekte hangmat-picknicktafel-amandelboom gaat omkappen. Succes ermee, en natuurlijk met het prachtige Downtown Oasis dat hij samen met zijn vrouw draait.

Hereniging & family time

Familie Schiphol - FamilieNieuws.com
Reunited met moeder en zus

Na een uitstekende vlucht met KLM goed aangekomen op Schiphol. Vrouwtje lief was een paar dagen eerder naar Nederland vertrokken en stond me op te wachten. De hereniging met mijn moeder en zus was fantastisch. Na een rondje Zaanstad en een warme douche in Utrecht direct door naar de basisschool om eindelijk mijn lieve dochter na ruim twee maanden in de armen te sluiten. Dit was de langste scheiding ooit en de hereniging ging in slow-motion. Wat was ze lang geworden… En waar was dat Surinaamse accent gebleven?

Grote Indira naar Nederlandse school

Zaterdag de rest van de familie ontmoet en uitgebreid Sushi gegeten bij Boss Assendelft. Geen Japanse uitstraling, maar wel erg gezellig…bier en wijn inbegrepen in de allinclusive! De volgende dag lekker uitgeslapen en na de lunch even bij IKEA Utrecht langsgegaan om wat bedden aan te schaffen voor ons tijdelijke verblijfplaats bij mijn zorgzame schoonmoeder thuis. Het nieuwe avontuur kon beginnen.

Denise en Richard - FamilieNieuws.com
Me and Mrs Mister Black